17 joulukuuta 2013

154# Hei, tonttu-ukot hyppikää...

...nyt on riemu raikkahin aika!

Paljon on taas tapahtunut viime päivityksestä, ja tiivistänkin tähän alkuun vähän viime ratsasteluista. Edellisviikon sunnuntaina kävin Jätkän kanssa maastossa, ja meno oli hetkittäin aika vauhdikasta. Hypättiin myös yhden ojan yli niin, että meinasin päästä taas testailemaan pellon pohjaa. Poppisella ratsastin kentällä koulua ja meni hyvin. Emmiä olen nyt kuluvalla viikolla hieman liikutellut, mutta kaikki suunnitelmat ovat kariutuneet siihen, että lähes missään ei voi ratsastaa koska kaikki paikat ovat ihan jäässä.

Viime sunnuntaiksi satoi juuri sopivasti hieman lunta, eivätkä sentään suunnitelmani joulukuvista kaatuneet. Toki maisema oli hieman tönkkö, kun lunta oli tuskin edes vuohisiin asti. Joka tapauksessa, iaamutallin sekä tallihommien jälkeen suuntasimme Even ja Poppisen kanssa läheiselle pellolle (joka on tällä hetkellä ainut paikka, jossa voi ratsastaa ilman liukasteluja...) kera kameran. Oltiin pukeuduttu punaiseen Poppisen kanssa ja lisätunnelmaa toi Poppisen hännän letin kiinnikkeenä oleva kulkusnauha. 


Pellolla heti alkuun Poppinen järjesti vähän äksöniä ja alkoi hyppimään sitten pystyyn. Taistelimme siitäkin jälleen hetken, jonka jälkeen Poppinen lopetti ja pääsimme jatkamaan matkaa. Seikkailtiin vähän kaikkialla pitkin peltoa ja metsikköä, ja kerran onnistuimme jopa lähes eksymään pellon viereiseen metsään. 

Jäätiin vielä hetkeksi metsästä selviytymisen jälkeen pyörimään samalla aukealle, jossa alkujaan olimme. Poppinen aloittikin jälleen kerran pystyynhyppimisen, ja tällä kertaa vielä hurjemmin kuin alussa. Yhdessä vaiheessa säikähdin ihan kunnolla että nyt me kierähdetään ympäri, mutta onni onnettomuudessa, ettei sitä tapahtunut. Joka kerta pienimmästäkin liikahduksestani Poppinen alkoi temppuilemaan. Joko se jäkitti paikoillaan eikä liikkunut eteenpäin, jonka seurauksena taitoin pusikosta raipan, josta se sitten alkoi hyppimään entistä hurjemmin ylös. 


Loppujen lopuksi tämä hurja leikki katkesi, ja Poppinen luovutti hetken taistelun jälkeen. Se oli riemuvoitto tosiaan, sillä koko loppuaikana se ei enää tehnyt samoja temppuja. 

Loppuun menimme vielä ympyrällä ravia ja laukkaa kumpaankin suuntaan. Poppinen alkoi toimimaan jopa kivasti, ja saatiin ravista  varsin kivojakin pätkiä! Laukassa menimme puolipitkin ohjin, ja Poppinen alkoi hetkittäin rentoutumaan. Hetken päästä se kuitenkin keksi alkaa tekemään omia tasajalkapomppujaan, jotka kuitenkin lähinnä vain naurattivat minua. Kun oltiin saatu vielä laukkaa kierroksen verran ilman mitään loikkia, lähdettiin käppäilemään tallille. Tässä pientä videota Poppisen pompuista. :D


Tallilla purettiin Poppinen ja heitettiin se tarhaan. Sitten pääsin selaamaan kuvia, joita katsellessa pääsi enemmän tai vähemmän nauramaan. Pistän tähän alapuolelle nyt muutamia suosikkejani kuvavalikoimasta, kertokaahan tekin omanne? 

    



2 kommenttia:

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?