28 tammikuuta 2013

69# Maastakäsittelyä

Oon jo kauan suunnitellut kokeilevani maastakäsintyöskentelyä Poppisen kanssa, ja tänään päätin toteuttaa sen! Pyöröaitausta kun meijän tallilla ei vielä oo, niin kenttä ajo aikalailla saman asian. 

Join-up toimii aloituksena hevosen ja ihmisen luottamussuhteessa. Kuten moni varmaan tietää hevoselokuvista, hevonen pistetään juoksemaan aitauksessa. Se ei myöskään saa pysähtyä, vaan sen on pysyttävä liikkeessä. Eilinen oli ensimmäinen harjoitus meille, joten kumpikaan ei ole kovin kokenut vielä sen suhteen. Hevosen kuuluisi hidastaa vasta, kun se "alistuu"/alentuu, ja hyväksyy ihmisen johtajakseen, elekielellä laskemalla päätään ja narskuttelemalla hampaitaan, mutta eilisen ollessa ensimmäinen kerta, Poppinen sai luvalla hidastella ja pysähtyä. 

Hyväksymisen jälkeen käännyin toiseen suuntaan, eli selkä Poppiseen päin. Lähes heti käännyttyäni, se tuli lähemmäksi ja pysähtyi. Ennen tätä kyseistä harjoitusta, Poppinen ei suostunut antamaan kiinni, sillä se pääsi taas vapaasti juoksemaan kentällä. Nyt se toimi vapaaehtoisesti tullessaan luokseni. 

          

Follow-up - eli seuraaminen, on seuraava harjoitus Join-upin jälkeen. Kävellessäni/juostessani poispäin, Poppinen ei aluksi ymmärtänyt jutun jujua, mutta hetken päästä tämäkin jo luonnistui. Asiaa myös helpotti makupalat, joiden avulla molemmat harjoitukset ovat ainakin toivottavasti jääneet Poppisen muistoihin positiivisina. Kun hevonen seuraa vapaaehtoisesti, se on hyväksynyt sinut johtajakseen, ja kokee olevansa turvassa lähelläsi.

Seuraavassa videossa on sekalaisia harjoituksia, mutta uskon teidän erottavan follow-up-harjoittelut, sekä muut. Ja videossa on myös meidän "ole-hyvä"-harjoitus, eli seison vähän matkan päässä, ja vasta kun sanon ole hyvä, Poppinen saa tulla hakemaan herkun/tulla luokseni.

          '

Lopussa vielä pieni videopätkä ensimmäisestä riimuratsastuksestamme: 

          

Jos kiinnostuit, googleta "Luonnollinen hevosmiestaito" tai joku muista värillisistä sanoista! Suosittelen kaikille, vaikka me ei olla mikään huippuhyvä esimerkki tästä "harrastuksesta" :) 

Kiinnostaisiko teitä seurata tavallisten ratsastusten lisäksi myös opetteluamme LHMT'n maailmassa? 

6 kommenttia:

  1. Hienosti meette (:! Ja kiinnostaa (:

    VastaaPoista
  2. Joo, tää oli kiva postaus! Ehdottomasti kiinnostaa koska tätä näkee niin harvassa blogissa, ja tuskin esim. ratsastuskouluilla käyvät saa tätä harjoittaa. Tosi kivan näköstä menoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, ja jep niihän se on, että oikeestaan vaan yksityisillä saa mahdollisuuden tätä kokeilla :/

      Poista
  3. Jotenkin kiva lukea tälläistä tekstiä välillä, ja hienostihan Poppinenkin tuon ymmärs! (: Ehdottomasti kiinnostaa lukee tälläsii jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kelpaa, ja mä olin hieman ylpeenä matamista, kun se niin hienosti yritti! ♥

      Poista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?