13 tammikuuta 2015

184# Vuosi 2014 & sen tuomat tavoitteet sekä murheet

Heippa, kuten lupailinkin, tässä teille postausta (hieman myöhässä) viime vuodesta! Tuntuu niin oudolta, että nyt on vuosi 2015 vaikka juurihan harmiteltiinkin viime tammikuussa kun ei ollut lunta. Viime vuosi oli kyllä hyvin mielenkiintoinen, täynnä iloa, mutta myöskin niitä suuria suruja ja pettymyksiä.

Näistä allaolevista kollaaseista sen verran, että ne olivat todellakin työn ja tuskan takana, sillä muokkasin yli sata kuvaa julkaisukelpoisiksi niitä varten! Marraskuulta ei ihme kyllä löydy lähes lainkaan kuvamateriaalia, tai ainakaan sellaista joka ei olisi heilahtanut taikka videolta napattu, mutta lokakuulta sitäkin enemmän.

TAMMIKUU

Tammikuu aloitettiin taas "vakavalla" koulutuuppauksella, mutta ehdittiin ennen lumien tuloa hypätäkin muutamaan otteeseen! Poppisen uusi satula oli kovassa käytössä ja homma tuntui sujuvan, vaikka nyt taaksepäin kelattuna meno ei ollut läheskään yhtä hyvää kuin nyt, vaikka vieläkin meillä on paaljon harjoiteltavaa. Lumet tulivat puolen välin aikoihin ja käytiin kuvailemassa vähän läheisellä pellolla. Ystäväni Jessican hevonen, jolla olin ratsastellut edeltävinä vuosina siirtyi taivaslaitumille. Tässä kuussa ei tullut putoamisia, ja liikuttiin aika hyvin koko kuukausi! 

Kuukauden suosituin postaus: 

ERIKOISPOSTAUS: Liikun Taika


Postauksia 5

HELMIKUU

Helmikuun alussa käytiin äidin kanssa Apassionatassa, ja oli kyllä taas ihan mielettömän hieno esitys! Sää vaihteli helmikuussa rajustikin, sillä yhtenä päivänä saattoi olla lumeton hupparikeli ja seuraavana kirpeä talvisää. Käytiin muutamaan otteeseen pellolla ja kerran Poppisen kanssa jopa maneesilla hyppäämässä. Jätkä tuntui hyvältä, mutta jossain vaiheessa lomaili taas vaihteeksi, kun ei ollut ratsastuskunnossa. Jätkä oppi entistä paremmin tassu-tempun ja irtojuoksuttelin Poppista paljon ihanassa auringonpaisteessa. Blogin parissa taas taukoiltiin.

Kuukauden suosituin postaus:

Postauksia 1

MAALISKUU 

Maaliskuu oli todella tapahtumarikas kuukausi! Ensimmäiset t-paitakelit tulivat jo kuun alkuun (tai ainakin mulle, kjeh kjeh), mutta lumet tulivatkin sitten takaisin kuun lopulla. Tässä kuussa irtohypytin Poppista ensimmäistä kertaa kunnolla (:D) ja olin Helsinki Horse Fairissa viikonlopun kumpanakin päivänä aamusta iltaan. Lauantaina Hevosbloggaajat-ylläpidon kanssa sekä myöhemmin Saaran ja sunnuntaina sitten Even kanssa. Entisellä koulullamme järjestettiin tapahtuma, jonne Poppinen pääsi talutusratsuksi ja pääsimme ihailemaan Marcin Machin ja Miecyslaw Gasienican hevosshowta! Hypättiin muutamaan otteeseen Jätkän kanssa ja Poppisen kanssa käytiin ihanassa kevätsäässä hiekkakuopilla muutamaan otteeseen. Aivan kuun lopussa Poppinen vielä siirtyi meille ylläpitoon, joka olikin koko maaliskuun sekä kevään kohokohta!

Kuukauden suosituin postaus:

Aika avata ovet uusille mahdollisuuksille...


Postauksia 5

HUHTIKUU 

Huhtikuu sujui lähes loppuun asti oikein mukavasti. Opettelin elämään asian kanssa, että tallissa nököttää ylläpitohevoseni, Poppinen sai uuden satulan, pääsin Hööksiin vähän shoppailemaan ja ilmat lämpenivät nopeasti. Huhtikuussa tallin hevoskatras muuttui paljolti ja parasta huhtikuussa oli supersuloisen Geronimon syntymä! Hevoset alkoivat ottamaan nokosia taas tarhassa ja ensimmäistä kertaa ikinä Poppinen päästi minut viereensä makoillessaan. Juhlittiin Poppisen kanssa myös neidin kaksitoistavuotias synttäreitä ja Marcin pisti Poppisen maate yhden ratsastuskerran päätteeksi. Loppukuu oli tosiaan vähän ikävämpi, sillä hevoset sairastuivat. 

Kuukauden suosituin postaus:

TOUKOKUU 

Toukokuussa hevoset alkoivat taas olemaan kunnossa ja kuun lopulla päästiin taas kunnolla menemmän! Geronimo kasvoi hurjaa vauhtia ja ensimmäiset todella lämpimät ilmat tulivat. Koulut loppuivat ja pääsin vihdoin kesäloman viettoon. Käytiin Even kanssa katsomassa naapuritallin kisoja ja pestiin hevoset. Poppinen siirtyi ala-tarhaan varsan, sen emän ja toisen ruunan kanssa ja tapasin vuoden ensimmäisen käärmeen, hyi. Even kanssa keksittiin erilaisia vilvoittumiskeinoja, paras oli ehkä tuo heinäastiassa makaaminen ja suihkuttelu kylmällä vedellä! :D

Kuukauden suosituin postaus: 

Odotan kesältä...


Postauksia 1

KESÄKUU 

Kesäkuu oli myös tapahtumarikas. Pidettiin hauskaa, tuuppailtiin, hypättiin, maastoiltiin sekä lähdettiin taas kesälaitumille! Kesäkuussa ratsastin Jadea myös ensimmäisen kunnon kerran ja Poppisen kanssa yritettiin ratkaista kuolainongelmia. Hevoset vaihtoivat laidunta puolivälissä taas (samalla tallilla siis) ja hyppäsin Poppisella piiiitkästä aikaa. Kokeiltiin myös ensimmäistä kertaa ikinä kaulanarulla menoa, ja se sujui todella hyvin siihen nähden, miten olisi voinut mennä... :D

Kuukauden suosituin postaus:

Onnistuneet estetreenit


Postauksia 5

HEINÄKUU 

Heinäkuussa lähdettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna taas uittamaan, siellä käytiinkin muutamat kerrat! Sisäinen ponityttöni pääsi taas valloilleen, kun pääsin ratsastamaan Nanna-shettistä (vaiko risteytystä?) sekä uitimme saman rodun edustajaa Famea. Poppisen kanssa mentiin ilman kuolaimia ja Jätkän kanssa vietettiin meidän toista vuosipäivää! ♥ Hevoset pääsivät erään uittoreissun jälkeen taas uudelle laitumelle ja nautittiin ihanan valoisista päivistä yllinkyllin. Poppisella oli järjetön kiima, jonka jälkeen jumppailtiinkin jonkun aikaa, kun neiti oli jäykkä takapäästä. Ratsastin myös jonkun verran Jadella ja hypättiin muutamaan otteeseen. Yhdellä uittoreissulla pääsin kolmen eri kopukan kyytiin, joista Salama-tamman selästä tuli jopa pudottua sekä humpsahdettiin nurinkin! Lisäksi oltiin Saaran kanssa raippahippaa sekä temppuiltiin hevosten kanssa ja Jätkällä tuli taas hypättyä.

Kuukauden suosituin postaus:

Kesäinen kuvapostaus


Postauksia 2

ELOKUU 

Elokuussa ratsastelin paljon Jadella ja yksi ruusukekin päästiin nappaamaan ristikkoluokasta. Kävin viimeisillä viikoilla Pärnussa ja voi että, kun tahtoisin niin kovasti takaisin, vaikka sää siellä ei kovin kummoinen olekaan tähän aikaan vuodesta... Irtohypytettiin Jessican kanssa Jätkää ja hyppäsin Poppisella ensimmäistä kertaa ilman satulaa. Pääsin kokeilemaan Jessican Minette-arabia ja hypättiin Jaden kanssa satulatta n. 80-85 cm. Hevoset nauttivat vielä laitumella olosta, kunnes oli aika palata taas kotitallille. Poppisen kanssa ei oikein sujunut taaskaan ja satula todettiin jälleen epäsopivaksi. 

Kuukauden suosituin postaus:

Jade - KKR ristikko 24.8.


Postauksia 2

SYYSKUU 

Syyskuulta ei löytynyt paljoa kuvamateriaalia, mutta päästiin sänkkäreille taas! Irtojuoksutin taas paljon ja Eve pääsi ratsastamaan. Onnistuin putoamaan taas pitkästä aikaa ja koulun takia Jaden ratsastus loppui. Maastoiltiin enimmäkseen Poppisen kanssa, sillä satulatta meno kentällä ei kiinnostanut. Ne kerrat jotka mentiin kentällä, satoi aivan kaatamalla, eikä tehty muuta kuin käyntijuttuja, joka vaikuttikin aivan järjettömästi perusratsastukseen! Syyskuussa ei taas hypätty, ja innostus laski aika pian, juurikin satulattomuuden takia. Jätkällä en kovinkaan paljon ratsastanut, ja syyskuu vilahti muutenkin nopeasti ohi. 

Kuukauden suosituin postaus:
-

Postauksia 0

LOKA-/MARRASKUU 

Kuten postauksen alussa mainitsinkin, marraskuulta ei oikein löydy kuvamateriaalia, muuta kuin heilahtunutta tai videolta napattua. Lokuussa hyppäsin kummallakin pariin otteeseen, ja Jätkän kanssa hypättiin muutamaan otteeseen taas se 90 cm! Saatiin uusi satula, joka kaaren vaihdon jälkeen sopikin oikein hyvin aikalailla lihaksettoman Poppisen selkään. Saara kävi kuvailemassa meitä ja Evekin oli useasti mukanani. Juhlittiin Poppisen kanssa meidän kolmatta vuosipäivää ja Jätkän omistajan kanssa käytiin HIHSissä. Pääsin ratsastamaan tallinomistajan hevosella, eli Geronimon emällä ja irtohypytettiin Jätkää. Jätkä taas saikkuili, kuten Poppinenkin jonkun aikaa. Marraskuun puolella en paljoakaan ratsastellut Poppista pitkien koulupäivien takia, vaan ainoastaan juoksutin ja hoidin sitä jotta tauti-/virus menisi ohi. Lokakuussa ei tullut postauksia, eikä marraskuussakaan olisi tullut, ellei blogger olisi lagannut ja julkaissut kesken kaiken kirjoittamaani joulukuun ensimmäisen päivän postausta. 

Kuukauden suosituin postaus:

Joulukuun ensimmäinen


Postauksia 1

JOULUKUU

Joulukuussa tuli taas ratsasteltua enemmän ja otin paaaljon joulukuvia. Jadeakin pääsin kuun lopulla taas ratsastamaan ja tuli alas sieltä myös varsin tyylikkäästi! Saara oli kuvaamassa, samoin Eve ja Poppisen kanssa käytiin useaan otteeseen pellolla. Käytiin pitkästä aikaa taas tunneilla ja pääsin ratsastamaan Jätkällä. Poppinen sai lihaksia takaisin ja alkoi olemaan ep oikeaan kierrokseen, ja satulasta löydettiin syy. Korjattiin satulaongelmaa ja neiti liikkui taas hyvin. Joulukuun sää oli ratsastuksen puolesta aika haastava, kun hetkittäin oli kunnon kinokset ja seuraavana päivänä tallinpiha oli pelkkää luistelurataa. Lunta tuli kuitenkin jouluaatoksi ja käytiin Jätkän omistajan kanssa meidän pellolla maastossa, hevoset tietenkin asiaan kuuluviin asuihin puettuna. ;) Aloin suunnittelemaan jo vuotta 2015 ja käytiin paljon maneesilla. 

Kuukauden suosituin postaus:

Kesän muistoja


Postauksia 3

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

No nyt kun on viime vuosi käyty läpi, niin katsotaanko vielä niitä tavoitteita jotka asetin viime vuodelle? Osa ei näistä toteutunut, mutta yritetään paremmalla onnella sitten tänä vuonna!

Ensimmäisenä tavoitteena oli selvitä ilman suurempia sairasteluja/taukoja kummankin hevosen kanssa. 
Toinen tavoite oli saada sopiva penkki Poppiselle. 
Kolmas tavoite olikin sitten päästä ihan kunnolla taas treenaamaan ja hyppäämään. /
Neljäntenä oli päästä useisiin kilpailuihin ja mennä helppo B. 
Viides sekä toisiksi viimeinen tavoite oli saada yksi ruusuke kotiinviemisiksi. 
Viimeisenä oli se, että muistetaan pitää hauskaakin! 

Sitten niitä pienempiä tavoitteita olivat esteillä jännitys pois () , väh. yhdet estekisat () , uudestaan 90 cm () , tasainen peräänanto (). Peräänanto ei vieläkään ole aivan tasainen, mutta hiljaa hyvä tulee! :) Toivotaan tosiaan nyt että tämä vuosi menisi vähän "terveemmissä" merkeissä, eikä mitään ylisuuria muutoksia/takapakkeja tulisi. Pitää vain koputtaa puuta! :D

Team Haters gonna hate kiittää vuodesta 2014! 
Palaillaan taas loppuviikosta. :) 

4 kommenttia:

  1. Ihan superhyvä postaus ja paljon hyviä muistoja kiitos kun sain jakaa niitä kanssasi! ;) T: Jätkän omistaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos ;) Tuli noista hyvistä muistoista mieleen se bölen reissu :DDDDD

      Poista
    2. Hyvä postaus 👌😊

      Poista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?