25 lokakuuta 2015

Massan mukana - hihs 2015

Tosiaan kuten otsikkokin kertoo, mennään massan mukana ja tässäkin blogissa kerrataan tämän vuoden Helsinki International Porsche Horse Show rupeamaa. Itse olin ainoastaan tänään, eli sunnuntaina paikalla, mutta edellisiin vuosiin poiketen koko päivän. Viime kertoina olen ollut aina joko to tai pe menossa mukana, mutta nyt päätettiin Jessican kanssa repäistä ja lähteä sunnuntaireissuun! Tultiin paikanpäälle vähän yli yhdeksän, ja onnistuimme siten missaamaan ensimmäisen luokan, mutta nautiskelimme seuraavista paikoillamme kakkosrivillä, ja tauon kohdatessa 140 cm finaalin jälkeen lähdimme kieretelemään expoa.

Päivän kohokohta oli ehdottomasti odotuksen arvoinen Longines FEI World Cup 160 cm. Huippuhienoja ratsukoita, hankala rata sekä suhteutettuna omaan persjalkaisuuteeni aivan hullu estekorkeus! Minähän tosiaan olen sen verta käppänä, että olen vain sentin pari päälle tuon estekorkeuden... Oma suosikkini tästä luokasta oli Anna-Juulia Kontion lisäksi Luca Maria Moneta hevosellaan Connery. Conneryyn ihastuin jo viime vuonna, sillä se näyttää niin onnettoman pieneltä esteiden joukossa, mutta häikäisee kuitenkin ponnullaan ja kipinällään tähän hommaan. Kertakaikkiaan hämmästyttävä pikkuheppa!

Expo oli valikoimaltaan aika suppea, eikä ollut mitään verrattuna messujen, kuten Horse Fair tai Tampereen heppamessujen expoalueelle. Kaikki tuntui olevan kovinkin ylihinnoiteltua omaan silmääni, sillä riippuvaisena vanhempien rahoista, ei olisi tullut mieleenkään ostaa kolmensadan euron fleeceloimea! Jotain pientä kuitenkin löysin, eli toisin sanoen Jardille ovikyltin sekä kaksi Likit-nuolukiveä, joita lähdinkin etsimään. Lisäksi olin toivonut löytäväni heinäverkkoja kaksi kipaletta ja Jardille uudet suojat, sekä itselleni hanskat hiertymien välttämiseksi, mutta luovutin etsinnässä viidennen expokierroksen jälkeen. 

Paljon toki olisin löytänyt, jos budjetti olisi vain sallinut. Muunmuassa aivan ihanan yksinkertaisia huopia, joiden hinta huiteli kuitenkin kuudessakympissä sekä uutta kypärää jäin kuolaamaan. Nykyinen kypäräni on ainakin kolmen vuoden takaa ja pieni kuin mikä. Se päässä on inhottava ratsastella, kun sitä joutuu pitämään enemmänkin takaraivolla, jotta paine päässä olisi edes jotenkin siedettävää. Uudeksi kypäräksi haluaisin joko klassisen Charles Owen Wellingtonin taikka sitten toisena vaihtoehtona ihan perus Antareksen. Hintaa molemmilla on himpun verran alle 300€, joten rahan kerääminen olisi pikkuhiljaa jo aiheellista, mutta tällä hetkellä olisi kyllä paljon muutakin ostettavaa ja maksettavaa. 

Ajauduttuamme harhateille, on varmaan hyvä jatkaa taas tosiaan tämänpäiväisestä exposta. Blingiä löytyi joka kulmasta aivan älyttömästi, ja nämä blingit nimenomaan tekivät osista tuotteista aivan pöyristyttävän kalliita. Tämän kauden värit ovat aika selkeästi kaikkialla ainakin oranssi ja harmaa, joiden sävyisiä kamoja löytyi melkein joka putiikista timanttien lisäksi. Yritin pitää myös silmäni auki ja katsella hieman, josko löytyisi jotain kivaa shokkiväristä, mutta tulin siihen tulokseen ettei kisapaitojen ja talvivarusteiden lisäksi bongaamani pinkki turvaliivi välttämättä sopisi jokakertaiseen käyttöömme. Harmitti kyllä kun exposta ei oikein tarttunut mitään mukaan, mutta tässä kohtaa voi todeta että meillä kyllä taitaa olla jo kaikkea, kun mitään ei ainakaan pikkujuttuja lukuunottamatta tarvita! Nythän onkin sitten sopivasti aikaa kehitellä jotain hankittavaa ensi kevään messuja varten... ;)

Ehkäpä olen nyt jaaritellut tarpeeksi ja päästän teidät katselemaan päivän kuvia! Tuossa viereisessä kuvassa pomppaa Connery kuskinaan Luca Maria Moneta.


Kävittekö itse Horse Showssa tänä vuonna? 

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! :)
    http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2015/10/hevosen-omistajuus-kuvahaaste.html

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?