07 kesäkuuta 2013

115# Viimeiset hypyt ennen leiriä + UUSI BANNERI

Heipsun! Mentiin tänään Jätkän kanssa maneesille vähän hyppelemään taas. Verkkailin ensin ihan kevyesti. Jätkä oli tosi hyvän tuntunen jo alkuun. Sellanen letkeen rento, mutta kuitenkin aktiivinen ravissa. Pienten verkkojen jälkeen ruvettiin tulemaan n. 60 cm pystyä ja kahdella ensimmäisellä mentiin ohi :D Kolmannella kerralla mentiin yli, mutta Jätkä yritti puskee taas ohi. Este siirrettiin uralle, ja päästiin hienosti yli montakin kertaa.


Vaihoin suuntaa ja tultiin sama pysty vielä muutamaan otteeseen. Oikee kierros olikin sitten vähän vaikeampi, ja Jätkä kielsi muutamaan otteeseen (tietysti koska ratsastaja ei osannut ratsastaa loppuun ja teki kaiken muunkin päin pyllyä...) mutta lopulta päästiin tarpeeksi reippaassa tempossa yli. Muutaman hypyn jälkeen siirryttiin sarjalle, jonka a-osa oli uskoakseni n. 50-60 cm ja b-osa 50 cm. Väli oltiin mitattu kahdelle laukka-askeleelle, mutta koska mentiin ravissa, niin Jätkä sekos askelissaan. Kerran meinasin taas päästä maistelemaan hiekkaa, sillä Jätkä kompastu esteen jälkeen ja mä lensin taas kaulaa halailemaan. Murr, pitäs oppii pysymään siellä satulassa!


Sarjalla Jätkä syöksy lähes aina jälkimmäisen ohi. Nyt kyllä tiedän mistä kana aina pissii. En ratsasta tarpeeksi eteen, ja keskityn enemmän askellajiin kuin ohjaamiseen. Lopulta päästiin kuitenkin tämänkin katalan b-osan yli muutamaankin otteeseen ja annoin Jätkän hetken kävellä. 


Vaihdoin suuntaa ja jatkettiin sarjan parissa. Sarjalla oikea kierros oli helpompi, ja päästiin heti yli. Jätkä oli sarjalla jotenkin hassu, kun se aina hidasti keskellä ja piti olla tosi tarkkana, ettei Jätkä päässyt juoksemaan toisen esteen ohi. Jätkän omistaja sitten siirsi yhden laukka-askeleen lähemmäs toista estettä ja hyppääminenkin helpottui, vaikka hidastaminen säilyikin. Laukalla ei päästy kovinkaan moneen kertaan hyppäämään, sillä Jätkä tiputti joka kerta ennen estettä raviin. Ruvettiin tulemaan sitten sarjalta suoraan pystyä, joka oli Jätkän mielestä taas ihan hassua.


Jätkä kielteli taas muutamaan otteeseen, mutta lopulta päästiin yli vaikkakin kovaa ja korkealta. Sen jälkeen Jätkä alko tuntumaan taas ihan kivalta. Sarjalla tuli myös hei mä osaan!-fiilis ja lopputunnista Jätkä oli pikkusen reippaampikin! Vaihettiin vielä suuntaa ja heppa meni taas niin kivasti. Kai nyt sit pitää ratsastaa joka kerta just tolla edellämainitulla fiiliksellä, niin hepatkin jättäis pelleilyt talliin.


Tallilla hoidettiin Jätkä pois ja käytiin pikkasen taluttelemas Poppista. Toinen oli niin innoissaan ja olis vaan halunnu mennä kovaa. Poppinen sai hetken syödä vihreetä ja sieltäkään ei olis halunnut lähteä millään. 

Mutta, kuten olette varmaankin huomanneet, on ulkoasu pikkuhiljaa muuttunut tässä kesäisempään. Nyt sain tämänkin "urakan" valmiiksi uudella bannerilla, joka ei nyt vastaa oikein mielikuvaani hienosta bannerista... Tämä on nyt vain väliaikainen, ja leirin jälkeen meinaan tehdä jossain vaiheessa uuden. Tilausbanneritkin pitäis tehdä loppuun vaikka käytännössä bannerilomalla olen... :) 

risut ja ruusut, kiiitoooos! 



2 kommenttia:

  1. Hieno banneri ja onnittelut 90 lukijasta ! (;

    VastaaPoista
  2. Saanko tehä Pikkiksestä muistovideon, nyt kun se kaks vuotta tuli täyteen?

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?