06 syyskuuta 2013

138# Kisareeniä

Muutama päivä taukoa postailusta. Mun on pitänyt aina kirjoittaa, mutta olen lykännyt sen vain seuraavalle päivälle, ja tässä sitä taas ollaan! Ollaan siis ahkerasti harjoiteltu ensiviikon lauantain koulukilpailuihin, ihan vain kokemusta hakemaan. Nyt ollaan jo hyvissä ajoin ruvettu harjoittelemaan toisilla kuolaimilla sekä kannuksilla, sillä viime kerralla jouduin lennossa iskemään kannukset jalkaani, noin kaksikymmentäminuuttia ennen omaa vuoroa.

Yh, könötys, ohjat, katse.... Ekalta kannuskerralta
Poppinen on ollut vuoroin ihan hyvä ja vuoroin ei niinkään hyvä ratsastaa. Toki suurinosa virheistä on minun omia mokiani, mutta joinain päivinä hevonen ei vain tunnu toimivan. Ollaan harjoiteltu rataa sekä pätkiä siitä, ja kun vähän vielä hioo, niin kyllä hyvä tulee. Mitään muuta ei varmaan mukaan saada, kuin se ainutlaatuinen kokemus, eikä minua itseasiassa edes haittaa.

Temponlisäykset pitäisi saada vielä sujumaan kunnolla sekä peruutukset. Muitakin pikkuvikoja löytyy, mutta korjaillaan niitäkin kun keritään. Poppinen on ollut ilman raippaa ratsastaessa aika hankala, ja se jää välillä jäkittämään paikoilleen, mutta kun se jaksaa keskittyä, ratakin sujuu ihan hyvin. Innolla odotan kilpailuja, sillä koko kolmen kopla kisaa siellä, Jätkä ja Emmi vain eripäivänä, kuin Poppinen.


Jätkää olen myös ratsastanut, ja maanantai-ilta ei sujunut oikein suunnitelmien mukaan. Puolikuntoisena lähdin yrittämään Jätkällä ilman satulaa menoa, mutta se meni vain hysteeriseksi nauramiseksi, enkä oikein itsekään tiedä, miksi hekotin selässä kuin hullu. Heittelin kuitenkin rajusti puolelta toiselle aina ruvetessani nauramaan, ja Jätkäkin rupesi possuilemaan loppua kohti.

Hyppäsin Jätkällä myös torstaina, taas pitkästä aikaa. Tai, itseasiassa en voi sanoa pitkästä aikaa, sillä viime hyppelyistä oli kulunut silloin juuri se kuukausi. Kuitenkin, tultiin pääasiassa noin 40-60 cm esteitä, ja hyppäsin lähes jokaikisen laukassa. Alkuun jännitti hieman, mutta sekin laantui aika pian. Kuvista päätellen istunta on jotakin niin kamalaa, etten kehtaa edes julkaista montaakaan kuvaa.

1. Uh, mun poikakaveri hyppää! 2. Yritin epätoivoisesti sensuroida kasvoni, 
mutta muokkausohjelma kaatui kerta toisensa jälkeen...

Molemmat hepat on tosiaan aikamoisessa kesäkunnossa, mutta pikku hiljaa, lähtee läskit lätkimään! Jätkällä hyppäämisen jälkeen menin vielä Poppisella rennosti ja tein muutaman pätkän radasta. Poppinen oli ihan kivan tuntuinen loppuun, muutaman reippaan laukkakierroksen jälkeen. En kyllä oikein usko, että täpötäydessä verkkamaneesissa mahtuu vetämään täyttä vauhtia, jotta hevonen olisi lennokkaampi radalla! 

Nyt kuitenkin painun pehkuihin, sillä huomenna on koulussa iki-ihana, kerran vuodessa järjestettävä lauantaityöpäivä, ja kokeillaan geokätköilyä. Joo, ei ole mitään hajua, miten sellaista harrastetaan, eikä kyllä pahemmin kiinnostaisikaan. Mielummin karkaisin tallille... 

Seuraava postaus sisältää taas Emmeilyä, joten pysykäähän kuulolla. ;) 

3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! Hyvä että oot päässy sun hyppäämispelosta eroon (: Ja geokätköily on muuten ihan superkivaa!

    VastaaPoista
  2. http://kouluratsu.blogspot.fi/2013/09/haaste.html#comment-form

    Haastoin sut :)

    VastaaPoista
  3. http://if-you-love-something.blogspot.fi/2013/09/meidan-kesa-2013-haaste.htm

    tuollakin olis haaste sulle! :)

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?