01 syyskuuta 2013

137# Hummani hei, pelkoni vei [esteitä]

Pidän teitä jännityksessä kenellä hyppäsin ja milloin, tämän postauksen loppuun saakka, ellette kelaa heti alaspäin tarkistamaan, että kenestä otsikossa puhutaan.

Perjantaina olin kuvaamassa Petran tuntia, jonka jälkeen jäin tallille n. viideksi tunniksi ja tein iltatallin. Petra lähti noin kuuden aikaan, joten jäin vielä yksin kolmeksi tunniksi, jotka kulutin pesemällä ja puhdistamalla Poppisen ja Jätkän harjoja.


Lauantaina tulin tallille kolmen aikaan, jolloin tapasin myös Emmin toisen vuokraajan. Irtohypytettiin sitten Petran, vuokraajan sekä tallinomistajan kanssa Jätkää, joka oli ihan possutuulella ja pukitteli minkä kerkesi. Toki, olihan sillä eilen ollut vapari, mutta kumma kun ei se meinannut edes innostua hyppäämisestä.


Este oli korkeimmillaan noin seitsemänkymmentä senttiä, jonka Jätkä tyylikkäästi ylitti kerta toisensa jälkeen ravilla. Lopulta kyllästyttiin, kun Jätkä ei millään suostunut hyppäämään ilman, että joutui olla kahden ihmisen voimin hätyyttämänssä esteelle.

Oli kyllä työn ja tuskan takana saada Jätkä hyppäämään, mutta herra itse tuntui nauttivan ihmisten juoksuttamisesta, ja kirmailikin pitkin kenttää kuin mikäkin kakara. Kävelytettiin Jätkä ja sitten vietiin talliin.

1. Tuli vähän pohjaan, siksi ihana kiipeäminen esteen yli! 2. Himodyykkaus

Irtohypytyksen jälkeen haettiin Poppinen ja Emmi. Pistettiin tammuskat ulkona kuntoon ja käärin taas Poppisen jalkoihin iki-ihanat pinkit pintelit. Sitten suunnattiin kentälle ja ratsasteltiin vähän alle tunti.

Poppinen tuntui ihan kivalta, jokseenkin yhtä tahmealta kuin keskiviikkonakin. Harjoittelin Poppisen kanssa koulurataa ilman raippaa, ja oli kyllä tuskainen homma, kun piti olla koko ajan tuuppimassa eteenpäin. Menin yhtä reikää pidemmillä jalustimilla kuin normaalisti ja yritän opetella ratsastamaan taas normaalipituisilla jalustimilla, sillä ennen olen mennyt aina reikää lyhyemmillä...


Sitten päästäänkin postauksen pääasiaan, eli tähän hyppäämiseen. Kävin nopeasti hoitamassa Poppisen pois, jonka jälkeen sain Emmin tämän vuokraajalta ja kiipesin selkään. Sanna apulaisineen (Petra & Emmin vuokraaja) rakensivat esteitä samalla kun alkuverkkasin Emmiä.

Hetken päästä kentällä oli ristikko sekä pysty. Ruvettiin ensin tulemaan ristikkoa molemmista suunnista. Alkuun minua jänniti hieman, mutta sekin laantui muutaman hypyn jälkeen. Emmi oli aika mielenkiintoinen hypättävä. Se oli paljon kuumempi kuin Jätkä, mutta hyppäsi kuitenkin ihan maltillisesti. Kun oltiin tultu heti ristikkoa, joka oli noin kolmekymmentä senttiä, Sanna nosti sitä ja tulin sen uudestaan.


Seuraava tehtävä oli hypätä pysty, joka oli tietääkseni noin 30-40 cm. Emmi oli ihan täpinöissään, mutta päästiin yli, vaikkakin aika isolla loikalla. Tämän jälkeen tultiin ristikko ja pystyä. Emmi ei meinannut lainkaan pysyä pöksyissään kertaakaan, kun käännyttiin pystylle. Jouduin tekemään monta pidätettä aina ennen estettä, mutta jos vähänkin päästin ohjaa vaikka askeleen ennen estettä Emmi syöksähti kunnon loikalla esteen toiselle puolelle.

Oma istuntani näyttää karsealta, mutta pistetään se ensimmäisen Emmillä hyppykerran piikkiin. Emmillä on ihan kiva hyppytyyli ja ei minua sinänsä jännittänyt lainkaan! Ehkä vähän aina kun esteitä nostettiin, muttei sitten suuremmin.


Sitten ihana opettajani Sanna rakensi sarjan. Ennen pystyn siirtämistä halusin tulla sen vielä kerran, joten tulin sen sitten laukalla. Emmi ei ehtinyt paljoakaan kiihdytellä ennen estettä, sillä nostin laukan vasta muutama metri ennen estettä. Hyppy oli hyvä, enkä minäkään mokaillut turhia, harmi vaan kun kukaan ei saanut kuvaa!

Tosiaan, sen jälkeen ruvettiin tulemaan sarjaa, joka alkuun tuntui hiukan jännittävältä, sillä Emmi hyppäsi komealla loikalla toisen osan. Muutaman kerran jälkeen Emmi kuitenkin tuntui tosi hyvältä, ja Sanna hieman korotti ja korotti estettä. Lopulta este oli n. kahdeksankymmentä senttiä, joka päästiin yli puhtaasti, ja olisin voinut nyt kernaasti vielä hypätä sen uudestaan, vaikka tuolloin kieltäydyin kunniasta hypätä se toistamiseen. Tyhmä minä!!


Tultiin sarjaa vielä toisesta suunnasta ja ensimmäiset kerrat sujuivat mutkitta. Sitten jäin kuitenkin kyttäämään estettä, jonka vuoksi Emmi kielsi. Se kielsi vielä hetken päästä toistamiseen, mutta kummatkin olivat siis tosiaan omia vikojani, sillä kun minä jännityin selässä, niin Emmikin epäröi ja päätti suhahtaa esteen ohi. Mitään kunnon kieltojahan nämä eivät olleet vaan ohimenoja siis.

Tulin vielä kiellon jälkeen sarjan samankokoisena, jonka jälkeen Sanna laski takimmaista hieman. Tultiin se vielä muutamasti ja Emmi oli tosi kivan tuntuinen! Huomasin myös, ettei minua jännittänyt lähes lainkaan! Edistystä huomattavissa.

rakastan tota ilmettä! 
Mielelläni hyppään Emmillä uudestaankin ja uskon, että Emmin myötä myös pelkoni laantuu, sillä Emmi kuitenkin on paljon kuumempi hypättävä kuin Jätkä, joten jos kerran Emmillä uskallan hypätä jopa oman ennätykseni, niin miksen uskaltaisi hypätä Jätkällä? Hoidin Emmin sitten vielä pois ja vietiin se tarhaan.


Kiitokset vielä mahtavalle opettajalleni, sekä rohkaisijalleni Sannalle, Petralle iso kiitos hevosen lainasta ja kuvaajan toimimisesta sekä samoin myös Emmin vuokraajalle Tanyalle kiitos, kun sain kuvia! Tähän loppuun vielä pieni video, jossa näkyy muutama pätkä tunnin alkupuolelta, eli parhaimpia hyppyjä ei saatu taltiloitua videolle!

                

4 kommenttia:

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?