19 lokakuuta 2013

144# Legenda areenalla ja juoksutusta

Tämän viikon tiistaina olin katsomassa Monty Robertsia Hartwall Areenalla. Ukko on siis jo 78-vuotias, mutta silti aivan upeaa ja ennenkaikkea väkivallatonta hevosenkäsittelyä! Ensimmäisenä pyöröaitaukseen tepasteli hevonen, jota ei koskaan oltu satuloitu, taikka ratsastettu. Kului puolituntia, ja tällä kyseisellä hevosella oli ratsastaja selässään. Toinen potilas pelkäsi klippereitä, eikä ollut koskaan antanut klipata päätään, tai ainakin näin ymmärsin. Ei kulunut kauaakaan, kun se seurasi Montya ympäri pyöröaitausta, klippauskoneen ollessa päällä.


Kolmas hevonen pelkäsi muovipusseja, eikä jalallakaan suostunut astumaan ison, sinisen pressun päälle. Mutta, noin kahdenkymmenen minuutin kuluessa hevonen käveli vapaana Montyn vierellä ison pressun yli.

Neljäs ongelmapotilas oli mielestäni mielenkiintoisin. Hevosta oli kuulemma lastattu kolme tuntia rauhoitettuna, vieläpä jonkun kouluttajan avustuksella, mutta se ei ollut mennyt koppiin. Areenalla Monty ensin katsoi, kun hänen suomalaisseuraajansa pyöritteli hevosta pyöröaitauksessa. Sitten Monty otti hevosen, ja kävelytti sitä hieman pyöröaitauksen ulkopuolella. Monty kävelytti hevosta pessun, puomien sekä maassa olevan lastausillan yli. Sitten, hän alkoi käydä läpi ongelmakohtaa, eli lastausta. Loppujen lopuksi hevonen käveli Montyn vierellä vapaana koppiin, omasta tahdostaan.

"Jäbä hei, mä en noiden yli mee!"

Lähdimme Hartwallilta joskus vähän vaille yksitoista, ja perillä olimme kello kahdentoista aikaan. Aamulla heräsimme aamutallia tekemään, ja tehtiin myös muitakin hommia. Myöhemmin liikutimme vielä Poppisen ja Emmin, kahdella ohjalla juoksuttaen.

Koska meillä ei ole Montyn kehittämää Dually-riimua, jota Monty esitteli myös näytöksessään, pistimme suitset päähän. Poppinen alkuhankaluuksien jälkeen näytti aivan superhyvältä, ja pääsin myös itsekin selkään kokeilemaan.


Poppisen juoksutuksen jälkeen hoidimme sen pois ja sitten hengähdettiin hetki. Istuskeltiin tovi, jonka jälkeen otettiin Emmi ja sitten kentälle. Ensin tallinomistaja juoksutti yhdellä ohjalla Emmiä, jonka jälkeen pistettiin toinenkin ohja. Emmilläkin oli alkuun pientä hakemista, mutta kyllä sekin tajusi jutun jujun sitten aika nopeasti. Emmikin näytti toimivan ihan kivasti käynnissä ja ravissa, mutta laukka vaatii vielä harjoitusta, kuten ratsastaessakin.

Välillä Emmi tuijotteli tarhaan siinä toivossa, että näkisi kaverit. Muuten se kyllä kulki ihan hienosti kumpaankin suuntaan.


Jätkä lomailee nyt vielä, pienen flunssanpoikasen takia, mutta Emmi ja Poppinen palailevat pikkuhiljaa normaaliin liikutukseen. Huomenna tulee varmaan postausta eiliseltä, kun ratsastin Emmin ja tältä päivältä kun menen molemmat tammat.

Postaus Horse showsta odottaa myös julkaisua ja pakko sanoa, että oli tosi kiva kun joku teistä tuli moikkaamaan, tai edes tunnisti! :D Näin myös vähän tunnetumpia bloggaajia ja uskalsin moikata muutamaa! Mutta nyt jätän selittelyt tältä postaukselta sikseen, ja alan suunnittelemaan tallille lähtöä. :) 


10 kommenttia:

  1. Hieno postaus kertakaikkisesti! :) se lastausjuttu kuulosti niin uskomattomalta kun kerroit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja se oli hieno, vaikka itse tapahtuma onkin jakanut paljon mielipiteitä. :)

      Poista
  2. Mä näin sut mut en uskaltanu moikata

    VastaaPoista
  3. Olen lukenut pitkään blogiasi anonyyminä, mutta nyt vasta sain aikaseksi ryhtyä lukiaksi. :)
    Sun blogi on muutes tosi kiva ja hieno ulkoasu!

    VastaaPoista
  4. Oisit voinu kirjttaa tosta Montysta enemmänkin, kun kuulosti niin kiinnostavalta ja kirjotat myös niin hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, ja katsotaan josko kirjoittelisin vielä jossain vaiheessa lisää!

      Poista
  5. Kiva postaus! Tuo Montyn esitys vaikutti hyvin kiinnostavalle tuon tekstin perusteella! ;) Tuleeko siitä lisää vielä siinä horse show postauksessa?

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?