20 lokakuuta 2013

145# Vauhdikkaita tammoja

Kuten viime postauksessa lupasin, kerron nyt perjantaisesta Emmin ratsastuksesta, sekä lauantaista, jolloin liikutin molemmat tammat.

Perjantaina menin tallille muistaakseni kolmen aikoihin, ja hetken lämmiteltyäni satulahuoneessa, menin hakemaan Emmin tarhasta. Hoidin Emmin ihan rauhassa kuntoon ja kieritin sen jalkoihin uudet punaiset pintelit, sekä vaihdoin satulahuovan punaiseen. Vedin vielä kypärän päähäni ja suitsittuani Emmin, suuntasimme kentälle. Kuvaajanpuutteen takia joudutte tyytymään lyhyeen ratsastusvideoon, sekä kahteen laaduttomaan kuvakaappaukseen. Videota joku oli vähän aikaa sitten toivonut, joten nyt sitten saatte sitä!


Emmi oli alkuun vauhdikas, ja teki vaikka minkälaista pomppua ja loikkaa, mutta hetken keskustelun jälkeen se suostui rauhoittumaan ja kulkemaan astetta paremmin. Jossain vaiheessa tallinomistaja tuli antamaan neuvoja kentälle, jonka avulla Emmi kulki hetkittäin tosi kivasti. Oikeaan kierrokseen koko pakka levähti käsiin, eikä Emmi suostunut enää taipumaan, taikka kulkemaan rauhassa.

Nostettiin laukkaa sitten, taka-ajatuksena se, että Emmi saisi purettua hieman virtojaan. Emmillä on oikea kierros hankalempi laukata, ja se nostaa yleensä siinä alkuun väärän, mutta nyt Emmi yllätti nostamalla oikean laukan heti ensimmäisenä. Oikeaan kierrokseen tuli jos jonkinlaista loikkaa, joten vaihdoimme puhtaasti menneen pätkän jälkeen suuntaa.


Vasempaan kierrokseen laukka sujuikin paremmin, ja rupesin taas työstämään ravia. Kun tallinomistaja oli lähtenyt, Emmi aloitti possuilemisen uudestaan, eikä suostunut laukkaa nostamaan oikeaan kierrokseen, eikä kulkemaan rauhassa. Pidättäessäni sitä, se rupesi pomppimaan pystyyn, ja kerran onnistui tekemään sen niin äkkinäisesti, että löin naamani Emmin niskaan, ja nenästäni rupesi tulemaan verta. Loppuun Emmi alkoi taas toimimaan kivasti, ja tuntui selkään taas tosi hyvältä. Laukka on tosiaan Emmille vielä vaikeaa, mutta parempaan päin on menossa!


Lauantaina sitten ratsastin ensimmäisenä Poppisen. Koska yöllä oli tullut jonkun verran lunta, ei kenttä ollut enää niin hyvässä kunnossa kuin edellisenä päivänä. En saanut Poppiseen lainkaan kunnollista otetta, sillä neiti olisi vaan tahtonut mennä kovaa. Tehtiin ihan vain perusjuttuja, enkä ratsastanut kuin neljäkymmentäminuuttia. Laukassa Poppinen olisi halunnut painattaa täysiä ympäri kenttää, ja hidastamiseen tarvittiin kunnon pidätteet. Harmitti kyllä kentän kunto, sillä vain toisella pitkällä sivulla uskalsin antaa Poppisen laukata kunnolla eteen, sillä vaati jo uskallusta ravata portin kulmauksessa, sillä se tuntui niin kovin liukkaalta. 


Yhteenvetona siis se, että Poppinen oli ihan ok ratsastaessa, vaikkakin hieman energinen. Hoidettuani Poppisen pois, hain Emmin. Koska oli viileämpi kuin edellisenä päivänä, en ottanut kameraa kentän laidalle, joka tarkoittaa siis sitä, ettei kuvia/videoita tällä kertaa! 

Emmi oli kuitenkin ihan kiva, vaikkakin se jatkoi tota pystyynhyppimistä taas. Alkuun Emmi oli taas niin menossa, ja jos pidätti vähänkin liikaa, niin se nousi pienesti pystyyn, jonka jälkeen yritti salakavalasti siirtyä raviin. Pidätin sitä sitten aina uudestaan, ja loppujen lopuksi Emmi sitten luovutti ja jätti pelleilyt sikseen. Ravissa taisteltiin ensin vauhdin kovuudesta, jonka jälkeen sitten taipumisesta. Nostettiin laukkaa toisella pitkällä sivulla kumpaankin suuntaan muutaman kerran, jonka jälkeen mentiin loppu-ravit sekä käynnit. Hoidin Emmin pois ja join lämmintä mehua, jonka jälkeen meninkin odottamaan kyytiäni. 

Huomenna tai ylihuomenna tulossa HIHS-postausta!! :) 


2 kommenttia:

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?