11 tammikuuta 2014

158# Estetunnilla

Sunnuntaina Sanna tuli pitämään minulle ja Jätkälle estetuntia. Saavuin tallille kymmenen aikoihin ja pian sen jälkeen hain Jätkän tarhasta. Hoidin Jätkän kuntoon yhdessä sen omistajan kanssa, jonka jälkeen suunnattiin kentälle. Sanna olikin rakentanut sinne jo yhden sarjan sekä linjan (jos sitä siksi voi edes kutsua...) joista osa oli alkuun ristikoita.

Aloiteltiin alkukäyntien jälkeen ihan vaan verkkaamalla tavallisesti ravissa ja laukassa. Jätkä oli hieman tahmean tuntuinen, eikä varsinkaan laukka tahtonut alkuun luonnistua. Aloitimme kuitenkin laukan sujuttua tulemaan pientä pystyä muutamaan kertaan kummastakin suunnasta.


Sitten ruvettiin tulemaan sarjaa. Ensimmäiset kommentit sarjan jälkeen olivat juurikin tuohon tahmeuteen viitaten, sillä Jätkä tuli oikein löysästi sarjalle. Sama toistui seuraavallakin kerralla, mutta kolmas kerta menikin jo vähän reippaammin. Sitten vaihdettiin suuntaa ja sama uudestaan. Yleensä Jätkä oikein syttyy esteillä, mutta nyt korkeuden ollessa vielä alle viidenkymmenensentin, se päätti ottaa vähän rennommin. Puomien kuitenkin noustessa Jätkän kiinnostus alkoi heräämään, eikä hidastelusta ollut tietoakaan.

Seuraava tehtävä oli kaartaa sarjan jälkeen ristikolle, joka alussa pystynä ollessaan oli meidän ns. verkkaeste. Tehtävä sujui ilman sen suurempia ongelmia. Kerran Jätkä tosin yritti oikaista sarjan jälkeen, mutta kyllä sekin sujui vielä. Esteitä hieman korotettiin taas ja sarjan toisesta osasta tehtiin pysty.


Saatiin tämäkin homma sujumaan, joten lisättiin vielä mukaan "linjan" toinen osa, eli toisin sanoen silloin vielä pienenä ristikko-okserina toiminut este, joka näkyy hieman muunneltuna yllä. Alkuun minulla oli kääntämisessä pieni ongelma, ja karautimmekin muutamaan otteeseen esteen ohi. Pienien säätelyjen jälkeen päästiin tulemaan koko homma puhtaasti läpi, jonka jälkeen Sanna korotti hieman esteitä.

Seuraavaksi ikäänkuin käännettiin rata, eli tultiin ensimmäisenä "linja" ja sitten sarja. Yo. Esteen edusta pehmentyi aika nopeasti, joten Jätkälle tuotti hieman vaikeuksia päästä kyseisen esteen yli suht. siististi, jonka takia tultiinkin monta kertaa liian pohjaan tai sitten lähdettiin liian aikaisin hyppyyn. Toki Jätkälle tuotti myös hankaluuksia omat heilumiseni selässä, jotka näin jälkeenpäin harmittavat.


Bongasin näin videolta katsottuna ja jälkeenpäin muisteluna monta uutta ongelmakohtaa omassa ratsastuksessani. Jälkiviisaus on paras viisaus, vai miten sitä nyt sanotaankaan! Nyt huomenna, eli jälleen kerran sunnuntaina olisi hyppäämistä taas vuorossa, niin yritetään sitten korjata näitä ongelmia! Varsinkin kädet ovat yksi iso ongelma ja kun viime estepostauksessa puhuin siitä alas istumisesta, niin huomasin myös, että vaikka kuinka luulinkaan istuvani satulassa, olin silti etukenossa ja pylly senkuin nousi sieltä satulasta.

Sarjan ensimmäinen osa aiheutti meille roimasti vaikeuksia kyseisellä tunnilla, mutta loppua kohden sekin alkoi sujumaan. Jätkä väsyi kuitenkin aika pian, joka johtui varmaankin säiden takia pehmenneestä kentästä. Tehtiin loppuun vielä muutama pienempi hyvänmielen hyppy, sillä Jätkä väsymyksestä johtuen teki isommille esteille astetta isompia loikkia, eli toisin sanoen se lähti joko kovin kaukaa tai teki tiikeriloikan. Tunnin aikana mentiin korkeimmillaan noin 70 senttimetriä, joka passasi ihan hyvin, eikä minua paljoakaan edes jännittänyt.


Postauksen kuvat ovat aikalailla pohjanoteerauksia laadultaan, sillä muokkasin ja rajasin niitä rankalla kädellä, koska en kertakaikkiaan kehdannut julkaista niitä kuvia, joissa istuntani näyttää vielä kamalemmalta kuin näissä. Videota ette tällä kertaa saa myöskään, samoista syistä kuin ylempänä. Muuten tulikin ihan kivoja kuvia Jätkän osalta, mutta oma istunta oli jotain sanoinkuvaamatonta... Mutta seuraavalta kerralta sitten tulee toivottavasti parempia kuvia!

Syntymäpäivääni (6.1. jolloin tuli huimat kolmetoista mittariin...) juhlin Poppisen kanssa maastoretkellä, ja törmättiinkin toiseen ratsukkoon maastossa. Loppuaika mentiinkin sitten höpötellen hevosista, ja tulivatpa ihan saattaamaan meidät tallinoville asti! Pistän tähän vielä muutamia puhelinlaatuisia kuvia tältä viikolta sekä yhden kuvakaappauksen!


1. Sain aivan ihanan taulun Poppisen omistajlta joululahjaksi!! 2. Mamma ja minä
ratsastamaan menossa. 3. Poppisen uusi satula vielä myymälässä. 4. Kavereiden kanssa
keilaamaan lähdössä eilen!
1. Hohtokeilaamassa. 2. Jätkä ennen lenkkiä. 3. Jätkä lenkin jälkeen. 4. Lunta!!
Huomenna tosiaan taas hypätään ja liikutan myös Poppisen, siitä siis postausta jossain vaiheessa!

2 kommenttia:

  1. kyllä se asento sieltä vielä tulee kun saat vähän rutiinia taas tohon hyppäämiseen :) Tsemppiä kovasti!

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?