30 tammikuuta 2014

160# Taukoa pukkaa [kuulumispostaus]

Heipparallaa! Taukoa on tosiaan tullut taas otettua mitään ilmoittamatta, mutta joinain päivinä ei vain yksinkertaisesti riitä aikaa postaamiseen. Ja vaikka blogin facebook-sivuilla lupasinkin, en aio kirjoittaa paljoakaan viime maneesikerrasta. Kyseistä hyppykertaa kuitenkin kuvaa jälleen sana epäonnistunut, kuten kaikkia viimeisimpiä hyppykertoja nyt vähän ajan sisällä. Hyppääminen on myöskin pistetty nyt hetkeksi jäihin, eikä pieni tauko tee minullekaan hallaa.

Vihaan pitkiä kuulumispostauksia. Varsinkin jos asiaa on oikeasti paljon! Sitten miettii; millä sitä postauksen aloittaisi? "Moi taas, ei oo tullut postailtua ja kerron nyt siitä ja siitä ja sit siitä ja tätäkin tapahtui ja sitten kävi näin ja myös näin!" Siitä syystä olenkin toteuttanut useampia kuulumispostauksia kuvapostauksien muodossa muutamalla lauseella tiivistettynä, joten sama idea on tässäkin.


Eli 12.1. oltiin maneesilla hyppäämässä taas pitkästä aikaa. Kerta ei todellakaan mennyt nappiin, ja vaikka kuinka yritin korjailla virheitäni, näytti meno aivan yhtä kamalalta kuin ennenkin. Tämän kerran jälkeen aloitinkin jo kirjoittamaan pitkää tekstiä siitä, kuinka en osaa ja olen aivan surkea... Onneksi ei päässyt koskaan julkaisuun asti! Jätkä teki muutamia isompia loikkia pienillekin ristikoille, enkä uskaltanut jostain syystä edes laukata alkuun sarjalle... Onneksi virheistä oppii, vaikka välillä se ei siltä tunnukaan! Julkaisen kuitenkin vielä pienen videon tästä hyppykerrasta, jonka alussa on myös pätkä Sannan pitämältä tunnilta.


"...Tällä hetkellä en tosiaankaan enää ole niinkään varma siitä, että osaanko sittenkään mitään. Esteillä kaikki on ollut yhtä sekasortoa..."



Tämän jälkeen olen hypännyt vielä kaksi kertaa, ja sitten tuli tämä pienoinen hengähdystauko. Poppisella kävin viime keskiviikkona tunnilla, joka meni ihan suht hyvin, liukkaista ratsastushousuista ja uusista saappaista huolimatta. Housut ovat siis tosiaan Hööksiltä ostetut tummansiniset madisonit jos oikein muistan. En tajunnut kuitenkaan kaupassa katsoa, että minkälaiset paikat housuissa on, ja tallilla tuli pienoisena pettymyksenä, kun tajusin housuissa olevan pelkästään polvipaikat... Saappaat ostin Jätkän omistajalta, ja samalla palautin omani, ennen joulua Horzelta ostetut saappaat. 

Samalta reissulta tarttui myöskin mukaan uudet suitset Poppiselle sekä niihin vaaleanpunainen otsapanta, josta olen aina haaveillut! Totesin myös, että Hööksin ja Horzen satulahuopavalikoima ei ole kovin kattava, ellei sitten halua pulittaa lähes viittäkymppiä saadakseen edes vaaleanvihreäreunuksisen satulahuovan...

Kuvassa näkyy uudet housut, uudet saappaat, uusi satula sekä uudet suitset! 
Viime sunnuntaina hypättiin hieman Jätkän kanssa, mutta se päättyi jättimäisiin pukkeihin. Onneksi hevosilla on perusteellinen hoito ell:n puolesta ensi keskiviikkona, sillä se varmaan auttaa näihin Jätkän protestointeihin jne.

Sunnuntaina myös päätin pitkästä aikaa tehdä Poppisen kanssa maastakäsinhommia ja samalla napsia muutamia kuvia siitä. Niinpä kieritin sille jalkoihin vuoroin pinkit ja vuoroin vihreät pintelit. Kokonaisuuteen lisäsin vielä pinkin riimun ja pystytukan, niin johan oli my little pony valmis! Poppinen hurjistui hetkittäin oikein kunnolla loikkimaan, mutta parhaimmistosta ei yllätysyllätys löydy kuvia! Tehtiin temppuina mm. jalannostoa, kumarrusta, yhdellä jalalla kumarrusta, harjoiteltiin pusu-temppua jne!



Eilen, eli siis keskiviikkona ystäväni Laura tuli mukaani tallille. Varustettiin heponen ja sitten suunnattiin läheiselle pellolle. En laittanut lainkaan satulaa, joka olikin pienoinen riski, sillä Poppisella oli ollut edellisenä päivänä vapaa. Poppinen käyttäytyi kuitenkin yllättävän siivosti, vaikka ei muutamalta innostusloikalta vältytty. Poppinen ei oikeastaan edes tuntunut tajuavan, että se olisi saanut mennä pellolla lujaa, sillä mentiin vain hieman normaalia reippaampaa laukkaa, vaikka kuinka yritin vihjata että hei, sä saat nyt mennä! 

Laura sai tosi kivoja kuvia, vaikkakin Jätkältä lainaama viltti valuikin aina puolelta toiselle ja loimivyökin oli lenkin aikana valunut reilut kymmenensenttiä taaksepäin... :D Mutta näiden kuvien jälkeen onkin aika päättää postaus ja hipsiä nukkumaan sillä huominen tuo tullessaan taas uusia juttuja! :)

<3

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ihania kuvia :*

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus. :) Esteillä tosin kannattaa varsinkin isommilla hevosilla siirtää kädet mahdollisimman lähelle korvia, jotta hevonen saa tilaa ja vapautta hypätä entistä enemmän ja paremmin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) Ja joo, kädet onkin mulla se suurin ongelma, joita tässä yritetään korjailla!

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?