02 kesäkuuta 2014

171# Toukokuun kuulumiset


Mistähän sitä aloittaisi? Ensiksi tietenkin (jälleen) pahoittelut venyneestä postaustauosta, en vain ole ehtinyt kirjoittamaan! Onneksi kesäloma on nyt sitten virallisesti alkanut, ja koulun poistuessa tästä ajankäytön yhtälöstä, alkaa blogillekin ehkä irrota enemmän aikaa! Joka tapauksessa toukokuun ajalta ei ole paljoakaan ratsastuskuvia, joten pidän (yritän pitää..) tämän postauksenkin lyhyenä ja kerron vain niistä kerroista kun sain kuvia! Mutta varoitan jo alkuun, että postauksesta saattaa tulla hyvin pitkäveteinen, sillä kuvat ovat pääosin samankaltaisia ja tekstiäkään ei ole paljoa, mutta toivotaan että joku jaksaa lukea! :) Uusi väliaikainen banneri komeilee myös tuolla ylempänä. En saanut mistään ideasta kiinni, joten siitä nyt tuli juurikin tuollainen perinteinen kolme laatikkoa ja teksti :D

Keskiviikkona 14.5. yritin ratsastaa Poppista kunnolla pitkästä aikaa, mutta yritykseksi sekin jäi. Poppinen oli alkuun ravissa jäykkä ja jännittynyt, mutta loppua kohden se jokseenkin rentoutui. Ratsastusta hankaloitti myös liian isot saappaat ja takana oleva tauko. Lopulta olin edes hieman tyytyväinen ja käveltiin loppukäynnit.


Seuraavana lauantaina ratsastin kummatkin hevoset, Jätkän satulalla ja Poppisen ilman. Jätkän kanssa tuuppailtiin (tai ainakin yritettiin) oikein kunnolla pitkästä aikaa, ja Poppisen kanssa sitten vastapainoksi hölläiltiin. Oli ihan älyttömän kuuma, ja yritettiin kastella kenttää kastelukannulla, joka ei sitten kuitenkaan oikein onnistunut. Jätkä oli tahmea ratsastaa ja varsinkaan laukoista ei ole paljoakaan positiivista sanottavaa. Tehtiin pääosin pääty-ymyprällä hommia.


Sunnuntaina 18.5. tehtiin aamutalli, käytiin katsomassa naapuritallin kisoja sekä pestiin molemmat hevoset Even kanssa. Pesupuuhissa kestikin aika kauan, joten mitään erikoista ei siis tehty sen jälkeen.

21.5. ratsastin Jätkän jälleen satulalla. En saanut jostain syystä sopivia jalustimia säädettyä, sillä normaalit koulujalustimet tuntuivat liian pitkiltä (taas tämä ongelma...) ja lyhyemmät taas liian lyhyiltä! Jätkä myös sipsutti kengättömyyden takia, joten laukka oli lyhyttä, enkä saanut Jätkää taipumaan siinä lainkaan. Tehtiin lopuksi laukanvaihtoja, jotka eivät ottaneet onnistuakseen sitten yhtään, mutta lopetettiin onneksi muutamaan puhtaaseen vaihtoon!


27.5. Irtojuoksutettiin Jätkää, jolle oli kertynyt reippaasti virtaa. Se veteli hurjia loikkia ympäri kenttää, joista vain osasta sain kuvat, sillä kamerani ei pysynyt Jätkän vauhdissa!


Siitä päästäänkin sitten viime lauantaihin, eli kesäloman ensimmäiseen päivään! Eve tuli meille todistustenjaon jälkeen ja äiti heitti meidät tallille, ennenkuin vaatteita edes ehdittiin vaihtamaan. Mekko päällä lähdettiin sitten ottamaan Poppisen kanssa kuvia läheiselle pellolle. Ilma oli hieman ihmeellinen, sillä välillä satoi ja välillä paistoi, mutta kylmä ei kuitenkaan ollut. Poppisella meinasi hermot oikein palaa yhdessä vaiheessa, kun piti vain seistä ja poseerata, joka ei hänen korkeudelleen sovi, ellei hän sitä itse tahdo!

Kuvat onnistuivat ihan hyvin, vaikka suurimmassa osassa kuvista minä joko näytän ihan aivokuolleelta, naamani on puhkipalanut valosta tai sitten Poppinen näyttää epäedustavalta... On se hankalaa saada täydellinen yhteiskuva! :D Mutta kiitokset Evelle kun jaksoi taas tulla räpsimään kuvia!

"Mennään jo!!"
Poppistelun jälkeen vaihdoin vaatteet ja hain Jätkän tarhasta. Ajattelin vain hölläillä Jätkän kanssa ilman satulaa, mutta yllätyin kuinka hyvältä se selkään tuntuikaan, joten päätin vaihtaa rennon lönköttelyn tuuppailemiseen! Jälkeenpäin sanottuna Jätkä oli ihan mahtavan tuntuinen ratsastaessa ja sitä taisin Evellekin hieman hehkuttaa. Eve sai taas tosi kivoja kuvia, vaikka olinkin kävelevä värikatastrofi. Siis ajatelkaa nyt, erisävysiä ruskeita ja tummansinistä, daa! 

Tehtiin pääasiassa erilaisten kouluratojen tehtäviä ja ratsastuksen aikana harjoiteltiin myös tassu-temppua selästä käsin. Testattiin pitkästä aikaa myös muutamat väistöt, ja hienosti väisti!



Eilen, eli sunnuntaina ratsastin Poppisen ilman satulaa. Mentiin suurinosa ajasta kentällä, jonka jälkeen lähdettiin käymään vielä maastossa. Poppinen meni ihan superisti, vaikka virtaa olikin! On ne vaan molemmat niin hienoja hevosia! 

Pakko vielä loppuun hehkuttaa, että nyt on ala-aste takana ja ensi syksynä suunta kohti uutta koulua! Mutta nyt aijon nauttia kesästä, hevosista ja kaikesta kesään kuuluvasta, ennenkuin palataan taas ankeaan kouluarkeen!


8 kommenttia:

  1. Just hyvä postaus, toivottavasti tää blogi taas aktivoituu! ;)
    Oletko opettanut Poppisen hyppäämään pystyyn, vai tuliko tuo keulimis-kuva "vahingossa"? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja toivotaan niin! ;) Ja peruspossuiluahan tuo on, vaikka Poppinen kyllä osaa käskystäkin jotenkuten :)

      Poista
  2. Eikö sinne tallille pitänyt syntyä joku varsa? En muista, mutta ihan kuin olisin jostain postauksesta niin lukenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo syntyi, mutta en viitsi kirjoitella tallin muista hevosista :)

      Poista
  3. Eikä oot ihan himo ihana pari kummankin hepan kaa c:

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?