08 kesäkuuta 2014

173# Tuuppailua ja maastorallia

Kolme postausta viikon sisään, saanko olla tyytyväinen? Kun edellinen postaus painoittui pelkästään Jätkään, kertoo tämä sitten enimmäkseen Poppisesta, kun tuoreita kuviakin on! Torstaina ystäväni Saara tuli meille pitkästä aikaa. Lähes koko päivä vaan oleskeltiin, mutta iltapäivästä/alkuillasta lähdettiin tallille Poppinen liikuttamaan. Päätin mennä Poppisella ilman satulaa ja suuntasimmekin hiekkakuopille, sillä kouluvääntö kentällä ei oikein houkuttanut.


Mentiin aika vauhdikkaasti pitkin monttuja, joten siitä ei ole paljoa kerrottavaa. Poppinen oli kivan herkkä ja innokas menemään, johtuen varmaankin edellisen päivän vapaasta. Neiti oli kuitenkin myös hyvin herkillä pelleilyn suhteen, eikä häntä saanut mistään kieltää tai estää, vaan hänen itse olisi pitänyt saada päättää kaikesta! Maastossa tuli myös koettua pieniä pomppuloikkia, joista yhdessä pompin varmaan viisitoistasenttiä ilmaan! Hurja poni :D Kuvia en viitsi julkaista enempää, koska ponnarini katketessa menin suurimman osan ajasta hiukset auki, joten kuvat eivät ole siitä syystä kovin kaunista katsottavaa...


Perjantaina mentiinkin sitten aika aamusta tallille! Tässä välissä jos joku ei vielä ymmärtänyt, niin Saara jäi meille yöksi. Koska pahin kuumuus ei ollut vielä iskenyt, päätin mennä ainakin alkajaisiksi kentällä, jotta saisin ratsastettua Poppista taas pitkästä aikaa hieman läpi. Puin Poppiselle uuden (jo jonkin aikaa sitten ostetun) punaisen huovan, joka olikin kivaa vaihtelua pinkille.

Alkuun tosiaan tuupattiin kentällä jonkin aikaa, ja Poppinen tuntui ensiksi ihan kamalalta. Ravi oli kamalan tahmeaa, ja se eteni muutenkin kuin täi tervassa. Lopulta lainasin Jätkän omistajalta raipan aktivoidakseni vähän liikettä, ja tulihan vauhtia Poppiseenkin! Poppinen alkoi hetken päästä toimimaan ihan kivasti, jolloin luovutin raipan takaisin. Mentiin kentällä vielä hetken aikaa, kunnes päätin lähteä läheiselle pellolle ottamaan laukat, kun kentällä tuli niin järjettömän kuuma.


Pellolla yritettiin vähän kouluilla ympyrällä, mutta kun homma ei ottanut oikein sujuakseen, otettiin muutama laukkapätkä pellon päästä päähän ja testattiin uudelleen, niin kas; hommahan toimi paremmin kuin äskettäin! Ravailtiin jonkun aikaa ympyrällä ja nostettiin hieman laukkaa. Poppinen oli pellolla astetta hankalempi ratsastaa, kuin kentällä, sillä varmaan ajatus laukkaamisesta pellolla sai sen keskittymisen herpaantumaan jonkun verran. Viimeisen laukkaympyrän jälkeen karautettiinkin oikeen kunnolla pellon toiseen päähän ja palattiin sitten takaisin.

Todellisuudessa en millään keksi mitään sanottavaa nyt tästä kyseisestä peltoilusta, jonka varmaan huomaa myös selitysten määrästä. Saatte siis pärjätä nyt näillä puheilla ja siirrytään heti seuraavaan osioon, eli kuvien (joita onkin hieman niukasti) pariin! Niihin onkin hyvä päättää tämä postaus, ja palaillaan ensi viikolla. :)



6 kommenttia:

  1. Mä otin aika hyvii kuvii ;) Eivaa :D Mut hyvä postaus kuiteski ;)

    VastaaPoista
  2. ompa ruma satula :D

    VastaaPoista
  3. Pystytkö tekemään ulkoasun blogiini? :) ja voisin lähettää lisätietoja säpöön?

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus ja ihania kuvia! :)

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?