04 kesäkuuta 2014

172# Onnistuneet estetreenit

Jee, ehkä tämä blogi tästä heräilee vielä kunnolla henkiin ja saan pidettyä sen aktiivisena (kuten olen viimeiset puoli vuotta luvannut...) sillä tämä on jo toinen postaus viikon sisään! Tänään tosiaan hyppäsin Jätkällä, ja pääasiassa keskityttiin omaan istuntaani, josta olen valittanut jo pidemmän aikaa, tekemättä sille kuitenkaan mitään... :D Oli erittäin hyödyllinen tunti, ja ehkä muistan sitten jatkossakin miten ratsastetaan!

Aloitettiin aika nopealla alkuverkalla, painostavan kuuman ilman takia. Alkuun kuskilla kesti hetken aikaa tottua "uuteen" satulaan, joka lainattiin tallikaverilta, oman ollessa koulusatula. Jätkä oli hiostavasta säästä huolimatta virkeän tuntuinen, eikä yhtään samanlainen kuin viime hyppykerroilla. Ensimmäisenä hypättiin sarjan toinen osa "verryttelyksi", ja samalla Jätkän omistaja katsoi osuivatko askeleet kohdilleen. Tultiin tämä vielä toistamiseen, jonka jälkeen hypättiin koko sarja. Jo heti alusta alkaen minulla oli hyvä fiilis, eikä jännittänyt alkuunkaan, vaikka muutamia hassuja pomppuja tulikin. 


Sarja kun saatiin molemmista suunnista kahdella eri korkeudella selvitetyksi, otettiin mukaan yksittäinen ristikko lävistäjällä. Ensimmäinen hyppy yksittäiselle meni vähän kierrellen ja kaarrellen, mutta yli päästiin. Toisella kertaa tultiin vähän läheltä, jonka jälkeen homma alkoikin sujumaan. Tultiin muutama erilainen lyhyt "rata" sekä muutamaan otteeseen tehtiin kääntämistehtävää, jonka tarkoituksena oli sarjan jälkeen tehdä täyskaarto, ja tulla sarja uudestaan. Tämäkin onnistui ihan suht hyvin, vaikka paremminkin olisi voinut mennä. 

Loppuun pyysin Jätkän omistajaa vielä hieman korottamaan sarjan toista osaa, ja tulimme sarjan ensin niin, että eka osa oli samankaltainen ristikko kuin aikaisemminkin, eli noin 40 cm keskeltä ja toinen oli sitten suunnilleen 70 cm, toisella puolen puomi oli 80 cm ja toisella taas kaksikymmentäsenttiä alempana. Ensimmäisellä kerralla en herätellyt Jätkää tarpeeksi, joten se ei myöskään hypännyt kuten ko. korkeudella olisi pitänyt, mutta toisella kertaa lenneltiin yli jo vallan vaivattomasti. Sitten este korotettiin kahdeksaankymmeneensenttiin, jota ylittäessämme ensimmäisellä kerralla tapahtui taas samoin kuten pienemmässä. Tarkkuutta nyt kuskille! Mutta Jätkä hyppäsi oikein hienosti pienestä loppuväsymyksestä huolimatta, ja teki muutamaan otteeseen oikein kunnon loikkia kasikympille. 


Eroavaisuuksia löytyy positiivisessa mielessä vaikka millä mitalla, kun vertaa viime vuotisiin hyppelyihin! Jos sitä tekisi perinteen, että aina 4.6. hyppäisi Jätkällä! :D Otin videolta myös muutamia screenshotteja, sillä en jaksa alkaa editoimaan enää videota itsessään. Pakko vaan sanoa että olen itse todella tyytyväinen tällä hetkellä tohon mun asentoon esteillä ja siihen, etten jännitä yhtään! Mutta suurin kiitos kuuluu kuitenkin nimenomaan tälle Jätkän omistajalle, joka aina on jaksanut tsempata ja nytkin saatiin asentoa muutettua aivan hurjasti!! Tänään tuli myös kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun ensimmäisen hoitohevoseni Pikkis lopetettiin. Kai on pakko sitten todeta että kyllä se ikävä joskus alkaa helpottamaan. :) 

vas. kuvat tältä päivältä ja oik. otettu toinen tasan vuosi sitten ja toinen 7.6., huomaatteko te kehitystä? 

13 kommenttia:

  1. paljo on esteiden väli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innariväliksi aika pitkä...

      Poista
    2. Anteeksi myöhäinen vastaus, siirtynyt roskapostiin jostain syystä! Mutta heppa ei kyllä pienempään mahtunut, joten ei ollut lainkaan pitkä meille :D

      Poista
  2. Näyttääpä hevonen tosi tyytyväiseltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätkä oli oikea surusilmä, kun pää oli "paisunut" ötköiden takia! :D ps. eikö kaikkia kolmea kommenttia voinut tiivistää yhteen? Ja onnistuin vahingossa poistamaan kommenttisi liittyen "valmentajaani", eli siis ei meitä kukaan valmenna, vaan Jätkän omistaja opastaa minua. :)

      Poista
  3. Kiva postaus! Ja kehitystä on selvästi tapahtunut! :)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa ku oot ruvennu postailee ny useemmi ! Muista olla makaamatta hypätessä ! :)
    Aiotko jatkaa säännöllistä blogin pitämistä taas? :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, yritys aktiiviseen bloggaamiseen on ainakin kova! :D Ja täytyykin pitää mielessä, vaikka en omasta mielestäni paljoa makaakaan. :)

      Poista
  5. Millon sais videoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pakko kyllä sanoa, että en jaksa alkaa editoimaan enää, katsoo jos seuraavasta hyppykerrasta saisi sitten! :)

      Poista
  6. No vaikee sanoo kehityksestä kun toiset esteet on yli puolet pienempii ku noi mitä sä nyt hyppäsit, tietenkin asento on erilainen isommilla esteillä...! :D

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?