02 huhtikuuta 2013

93# Jätkällä hyppimistä & koulua Leevillä

Kuten eilen(?) lupasin, teen nyt tän pienen postauksen sunnuntaista, eilisestä Poppistelusta ja tän päivän tunnista! Sunnuntaista tulikin pieni paljastus eilisessä postauksessa.

Menin tallille joskus kolmen aikoihin ja rupesin ruokkoamaan ihanasti mudassa pyörinyttä hevosta. Suunnitelmana oli mennä puomeja, ja yrittää vääntää jotain kouluntapaista. Sanna tuli myös tallille, ja sai mut kunnolla innostumaan esteistä!


Jostain piti kaikki alottaa!
Sitten siitä tuli ristikko....
Pysty....
Vähän massiivisempi pysty....
Aina muutaman kerran jälkeen Sanna kävi joko korottamassa tai muuttelemassa esteitä. Vaan kerran sanoin että on liian korkea! Ja sekin oli yo. kuvassa oleva pysty, säälittävää. Este rupes keräämään sit vähän lisää massaa, ja sille ilmesty kavereitakin sinne! Ensin mentiin ihan vaan tavallista kaksoissarjaa, mut sitten mukaan tuli kolmaspyörä. Esteet ei ollu korkeudeltaan mitään huimia, mut aika hyvin kuitenkin meikäläiseltä, sillä vielä perjantaina uskalsin "hypätä" vaan 20 cm korkeimmillaan! Sarja tais olla korkeimmillaan jotain 50-60 cm, ja vaan muutaman kerran takerruin harjasta kiinni! Toki, harjoteltavaa on vielä paljon, mut oon silti tositositosi tyytyväinen!



keskittynyt apinailme :'D
Lopuks tultiin vielä vähän kahden sarjaa, josta loppujen lopuks b-osa oli aika korkea mun mittapuulleni! Hitsi, kun ei ollu mittanauhaa, mut veikkaisin jotain 65-70 cm. Harmikseni en päässy sitä kokeilemaan, sillä ponille tuli joku pissahäiriö, eli toisin sanoen ei enää suostunut liikkumaan. Jätkä kun on niin herrasmies, että töissä ei voi kusta, niin ei siitä sitten tullut loppujen lopuksi yhtään mitään! Harmitti, kun olisin oikeesti halunnut kokeilla, kun kerrankin ei pelottanut, mut edes aina ei voi voittaa. Sannalle kuitenkin mahtipontsipisteet siitä, et autto mua pääsemään taas ainakin vähäsen pelostani!! :) 


Eilen kisojen jälkeen suuntasin ensin kotio, ja sitten Poppiselle. Käytiin heittämässä pikku käyntilenkki metsässä, ja oli ihana ilma! Käppäiltiin vaan ihan rauhassa ja rennosti pitkän päivän jälkeen. Poppinen myös kerkes astua mun jalan päälle, ihanasti hokkikengät jalassaan!!


Tänään tunnilla tehtiin ihan normijuttuja. Mentiin pääty-ympyröillä, ja myös uralla ilman jalustimia. Heppana mulla oli Leevi, ja tallissa kaiku mun valitusvirret, kun en oo pitkään aikaan menny Henrillä. Justjoo :D Oli ihan kiva tunti, mut rupes kyllä arveluttaa, kun laukattiin uralla ilman jalustimia. Viime kertanenkaan ei oikeen mennyt hyvin, joten nyt ilman jalustimia?!?!?!? 

sori Vilma, oot nyt julkkis
Leevi meni onneks ihan hyvin, eikä vetässy ku kerran päätään alas ja yrittäny tehdä jotain epätoivoista heitänratsastajanialas-loikkaa. Lopputunti meni hyvin, ja oli ihana taas mennä ilman jalustimia! Ilmottauduin myös 21.4. pidettäviin koulukisoihin ja tietysti heB k.n. special taas. Heppatoiveina 1) Henri, 2) Leevi ja 3) Bessi. Bessillä en oo koskaan menny, mut on jo muodostunut vakioks pistää se sinne :D



26 kommenttia:

  1. Mistä sulle on tullu toi estekammo? Aloin vast jokunen aika sit lukee sun blogia, nii en oo ihan kärryillä :D mut hyvä kun alat päästä pelosta pois! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa, mulla ei oo oikeen mitään hajua siitä. Ratsastuksen alkuvuosina en päässyt hyppäämään lähes lainkaan, ja senkin jälkeen se on ollut harvassa. Pelko on hiipinyt vaan vaivihkaa jokaisen tippumisen ja epäonnistumisen jälkeen. Pieni epävarmuus mulla aina on ollut, mutta tän vuoden puolella, kun oon useemmin päässyt hyppäämään, niin oon huomannut sen. Tän vuoden ensimmäisellä hyppykerralla rysäytin itteni sieltä alas, ja sen jälkeen onkin ollut aina vaan pelottavampaa hypätä. Nyt kuitenkin hyvien neuvojen ja mahtavien tsemppareiden avulla se on ruvennut hellittämään!

      Ja tervetuloa vaan lukijaksi! :)

      Poista
  2. Kiva tää postaus :) ! Ja ooks muokannu ton kuvan, mis meet Poppisen kaa maastossa, ja oot ottanu vissii kännykäl? Mun silmään aika kivasti muokattu, jos on :-)

    VastaaPoista
  3. Jee jee hyvä mä! :) ja tietenki sä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuun palvomaan aina maata sun alla, kun sun avullas se on hellittäny jo roimasti!! :D

      Poista
  4. XD Repesin ku näin ton kuvan!!! Joo mut ei mua haittaa ollenkaa, onhan noita kuvia munki blogissa :D

    VastaaPoista
  5. Olipa hauskoja kuvia, niitä olisi mielellään katsellut enemmänkin! :) Vierailin ensimmäistä kertaa blogisi sivuilla ja hymyilytti väkisin tuossa bannerissa ilvehtivät hevoset :D Hauska idea ja antaa blogista heti positiivisen kuvan!

    VastaaPoista
  6. Tolla hevosella ei kyllä oo minkäänlainen hyppytekniikka. Selättömästi ja selkeesti ei osaa edes ponnistaa oikein.. Suosittelen hyppimään jollain kokeneilla ratsuilla eikä tommosilla raakileilla. Opit itekki enemmän kun meet aluks automaateilla ku ei tarvi ajatella ponnistuspaikkoja, askelia, tms. Noi kaikki hypyt näyttää niin kamalilta (siis hevosen osalta, sä yrität varmasti parhaas). Joten hevonen hyppelöille vaihtoon. Ja noi esteetkään ei näytä kovin turvallisilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota huomioon, ettei meillä ole vielä kunnon estekalustoa, ja on meillä nykyään noitakin paremmat :) Jätkä osaa kunnolla hypätä, oikealla ratsastajalla, mutta koska jokainen este on hypätty ravilla, ei Jätkäkään voi kunnolla hypätä. Ymmärsin kuitenkin sun kantas, mutta totuus on, että paska ratsastaja hevosta tuhoaa. Ja älä huoli, kyllä mä ratsastuskoulussa oon päässyt automaateilla hyppimään! Jätkä on kuitenkin lämminverinen ex-ravuri, eikä siltä huippu hyppytekniikkaa voi edes odottaa. Enkä heppaa oo vaihtamassa, sillä molempien mielestä hyppääminen on hauskaa. Jätkä nauttii hyppäämisesta, ja se on sillekin kivaa mielenvirkistystä, vaikka enimmäkseen me koulua väännetään. Ja me hypitään vaan täällä pusikon takana, niin älä pelkää, ei me olla menossa nolaamaan itseämme! :)

      Poista
    2. ps. mulla ei oo mahollisuutta hypätä automaateilla kuin muutaman kerran vuodessa, kiitos ratsastuskoulun maneesiaikojen!

      Poista
    3. Yhtä rumasti hyppää toi otus omistajansaki kanssa.. Ja kyllä noita mahdollisuuksia vaan voisi olla jos viitsisi tehdä niiden eteen jotain :) Mutta toki jos ei oikea esteratsastus kiinnosta niin jokaisen oma asia :)

      Poista
    4. Aikalailla on anonyymin vaikea sanoa, kun ei koskaan ole nähnyt :D Ja mahdollisuuksia ei itseasiassa ole, koska meillä ei ole ridakoulussa mahdollisuutta hypätä kuin syksyisin ja keväisin muutaman kerran, sekä tietysti leireillä, mutta siinä oli vuoden "automaatti"hyppelyt. Ei voi mitään, jos sinulla on siihen mahdollisuus, mutta joillain ei ole. Kannattaa miettiä kanssa, mitä toisen blogiin kirjoittaa, varsinkin anonyyminä.

      Poista
    5. ja pakko muuten myöntää, ettei "oikea" esteratsastus automaattihepoilla kiinnosta pätkän vertaa. Mielummin hyppään hyvänmielen hyppyjä, enkä koskaan kehity ratsastajana, sillä pääasia on, että mulla ja hevosella on kivaa! :)

      Poista
    6. Internetistä löytyy melko lailla materiaalia myös tosta omistajansa kanssa hyppäämässä ja kukas sitä tietää mitä olen nähnyt livenä ja mitä en ;)

      Poista
    7. Pitää kyllä sanoo että aika ninja oot jos kuvia heistä olet löytänyt. Pistäppäs vielä linkki, niin saan asiaan varmuuden puhutaanko edes samasta hevosesta. Ja tietääkseni muualta ei löydy kuvia kuin facebookista minun ja omistajan tileiltä, joten ilmoita myös vaikka aluksi kumman kaveri olet.

      Poista
    8. paska tekosyy "Internetistä löytyy melko lailla materiaalia myös tosta omistajansa kanssa hyppäämässä ja kukas sitä tietää mitä olen nähnyt livenä ja mitä en ;)", tyhmäki tietää et sä tunnet Jätkän omistajan ja oot nähny ku se hyppää jos kerran on pokkaa väittää että se hyppää myös rumasti omistajansa kanssa XD voi luoja

      Poista
    9. Esimerkiksi yksi video löytyy sun tallikaverin blogista :D

      Poista
  7. Miks teitä anonyymeja kiinnostaa se, että kuinka paskasti Reetta ja sen vuokrahevoset hyppää? Ja sitäpaitsi nyt kun noita kuvia kattelin, niin ei noi mitään huonoja hyppyjä ole! Ja mitä hyötyä on hypätä automaatti poneille/hevosilla, kun siinä ei sillä tavalla opi mitään, jos poni/hevonen menee esteelle, ja ite kiikkuu kyydissä. Okei, saattaishan siitä oppia jonkunlaisen istunnan, mutta se olikin siinä. Ja mun mielestä Reetalla ei ole mitään pakottavaa tarvetta edes hyppiä automaateilla, kun on omat vuokrahevoset, joiden kanssa voi yhtä hyvin hypätä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä ole koskaan sanonut että Reetta hyppää paskasti. :D Mä vaan sanoin että tolla hevosella ei oo mitään hyppytekniikkaa ja sääliks käy et joutuu tollasella "harjottelemaan" hyppimistä. Automaateilla alotetaan siks, että sä opit ratsastamaan niitä esteitä. Sä opit laskemaan askeleet ja ottamaan kiinni tarvittaessa. Sä opit itse katsomaan hyppypaikat. Se on sääli jos ei ole paljon hyppykokemusta hevosella, eikä ratsastajalla. Kumpikaan ei tiedä koska pitäisi hypätä ja hevosella menee helposti itseluottamus kun kaikki päätökset heitetään sille (kun se ei tiedä tosta hommasta mitään). Tässä muutamia esimerkkejä siitä että miksi kannattaisi opetella hyppäämään hevosella joka osaa hypätä.

      Poista
    2. Tiedän, että automaateilla olisi parempi alkaa harjoittelemaan, mutta nyt ei tosiaan ole sellaista mahdollisuutta. Se on tällä hetkellä tämä hevonen, tai ei lainkaan hyppäämistä. Mä mielummin valitsen tämän, eläimen joka nauttii hyppäämisestä. Ja toi sun "melkolailla materiaalia myös tosta omistajansa kanssa hyppäämässä" on siis vain yksi video, jossa on muutama pätkä Jätkästä hyppäämässä? Ensimmäistä kertaa maneesilla? Pienen hyppytauon jälkeen? Selvä. Innolla odotan lisää materiaalia.

      Poista
  8. nonii jos jättäisitte Reetan rauhaan ^^

    VastaaPoista
  9. Onks Leevi sun mielestä kiva? Ja kuka on sun lempi heppa Hyyppärältä??;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Leevi ainakin esteillä ja maastossa :) Ja lempiheppa on Henri ;)

      Poista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?