17 huhtikuuta 2013

98# Ratsastaja ei osaa, hevonen kuskaa, opettaja huutaa...

Otsikossa tiivistettynä eilisen tunti hyyppärässä. Jo ennen tallille pääsyä hiipi pieni epävarmuus, kun sain kuulla meneväni Kertulla. No, reippain mielin kohti tallia - eihän aikaisemmatkaan tunnit Kertulla huonosti oo mennyt, joten miksi menisi tänäänkään? 

Harhaluulo!


Eräs tallilaisista oli jo harjannut Kerttua, joten myöhemmin ei tarvinnut tehdä muuta kuin iskeä varusteet. Kerttu on hoitaessa tosi ihana, ja satulanlaittokin sujuu yleensä ongelmitta. Maneesiin päästyä kerkesin jo ajatella että mitäköhän tästä taas tulee. 

18.12.
Tehtiin tunnilla loivaa kiemuraa, joka oli ihan hyvää harjoitusta sunnuntain kisoja ajatellen. Joo, meni ihan hyvin, Kerttu vaan oli aika vauhdikas. Nostettiin laukkaa molempiin suuntiin. Ekalla kerralla Kerttu vei mua ihan kuus-nolla, ja toiseen suuntaan pysyttelin turvallisesti pääty-ympyrällä. 

Jossain vaiheessa ruvettiin sitten tekemään n. 15m laukkavolttia yksitellen. Olin ekana vuorossa, ja ihan kevein mielin lähdin koittamaan. Laukassa Kerttu karkas sitten täysin mun avuilta, ja hyppi kartioiden yli/ohi. Ope käski siirtyä käyntiin ja siinä vaiheessa meni vielä ihan hyvin. Sitten raviin, Kerttu oli taas kuskaamassa. Vihdoin ja viimein saatiin ravivoltti tehtyä, ja sitten piti nostaa laukka. Siinä vaiheessa meinas tulla jo itku, eikä suinkaan pitkästä ilosta. Paha fiilis ei ollu open vika, vaan sen että mä en saanut sitä kulkemaan. 

 18.12.
Tehtiin ties kuinka monta volttia hillittömässä laukassa, hyppien tötteröiden yli. Lopulta vihdoin voltti laukassakin onnistui! Laukatessani pois voltilta, toistelin vaan sanoja "älä itke, älä itke". Mulla vaan oli niin surullinen olo, kun ope oli joutunu huutamaankin. Mä olisin voinut tehdä enemmän. Mä olisin voinut onnistuakin, jos olisin puristanut niillä jaloilla, käyttänyt apuja oikein, ja tehnyt pidätteitä. Mutta ei. Reetta, 12 vuotta, ei tehnyt mitään noista oikein, ja sai kärsiä seuraukset. Lopputunti meni ihan hyvin, vaikka mieli olikin maassa. 

Moni varmaan myös muistaa erään ratsastuskoulupolle BBn? Neiti rupeskin keulimaan tunnilla, mitä se myös teki viime koulukisoissa. Saatto olla ratsastajan käden kovuudestakin kiinni, sillä mulla ei oo koskaan keulassut!

BBn käsitys kouluohjelmasta

10 kommenttia:

  1. Voi Kerttu!! Mulla on lauantaina tuplatunti, ihanaa, ku en oo IKUISUUTEEN päässy tallille ;) Pepsi ei oo mullakaan kyllä ikinä hyppiny... Ei ku ompas, ku harjoteltii pohkeenväistöö n. vuos sitte ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saanko tehä sulle bannerin???? HALUUN!! Ottasin sun blogista kuvat.

      Poista
    2. Haha :D Noo, kattoo nyt, kylhän sä voit kokeilla, ja sit pistän blogiin vaikka jonkun äänestyksen... :)

      Poista
  2. Me oltiin Jassun kaa katsomassa teijän tuntii ja toi BB'n pystyyn pomppiminen oli taas hurja näky, vaikka nyt vain pari kertaa pomppas, mutta niissä koulukisoissa... Huh huh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ihme ku ette kuullu mun itekseen kiroomista siin ratsastaes :D

      Poista
  3. se eilinen tunti oli kyl täydellinen kaaos... ihan oikeesti. Ite oon toki tyytyväinen Lotskuun, mut vitutti muitten puolesta. Toivottavasti kaikki oppi jotain, ens kerralla ois hyvä jos kaikki menis samoilla hevosilla ja mentäis koko helvetin tunti tota laukkavolttijuttua. Taitaa jäädä hyppelöt väliin, meil on kuitenki alle 10 kertaa enää jäljellä täs..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep... Sinänsä toivon kuitenkin et en menis Kertulla seuraaval kerral, mut sepä on hyvin mahdollista...

      Poista
  4. Sattuisko sulla olemaan kuvia Paxtonista??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä taida olla, kun en niitä edes toisistaan erota...

      Poista
    2. Ok... Se on se iso ruskee :)

      Poista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?