30 toukokuuta 2013

111# Kauden lopetus - estetunti 28.5.

Nyt on kevätkausikin tullut päätökseensä. Surullista mutta totta. Tää kausi oli parempi kuin edellinen, ja opin paljon enemmän. Saa nähdä pääsenkö vielä hyyppärän heppojen selkään. Saattaa olla että en, mutta sen näkee sitten. Nyt vetistelyt sikseen ja eiliseen tuntiin. Oli kiva lopetus kaudelle kun päästiin hyppimään!

Jotta ymmärtäisitte mistä esteestä puhun, tein teille hienon hahmotelman esteistä mitä me mentiin. Eli hyppäsin siis Leevillä, kuten syksylläkin. Leevillä on tosi kiva hypätä, sillä se ei turhista hötkyile ja hyppää siististi.


Aloitettiin tulemalla ravissa tota yksinäistä n. 50 cm pystyä, jonka edessä oli puomi. Esteen jälkeen oli tarkoitus jatkaa laukalla ja tehdä voltti kulmaan. Voltilla siirettiin raviin ja sitten muiden luo. Leevi hyppäsi hyvin, eikä muakaan paljoa jännittänyt. Tultiin kaikki se kaksi kertaa, paitsi yksi, joka ei voinut hypätä selkäkivun takia. 


Sitten vaihettiin suuntaa ja tultiin laukalla yksittäinen 50 cm ristikko-okseri (kuvassa keltasininen) jonka jälkeen tehtiin laukassa kulmaan voltti jolla siirto laukasta käyntiin. Tää taidettiin mennä jopa kolme kertaa, ja meni ihan hyvin. Leevillä on kyllä aina niin ilo hypätä! Kerran tultiin vähän pohjaan, mutta poni pelasti. 


Kun kaikki oli mennyt ton ristikko-okserin muutaman kerran, siirryttiin linjalle, jossa etummainen ristikko oli 50 cm ja takimmainen ristikko-okseri oli vissiinkin 60-65 cm. Linjan jälkeen tehtiin jälleen voltti samassa kulmassa kuin ensimmäisellä esteellä ja siellä hidastettiin. Linjan keskellä oli tolpat, pitämässä linjaa ns. suljettuna. Aina seuraava meni pienelle voltille odottamaan vuoroaan kun edellinen meni linjaa, ja muut pyörivät isolla voltilla. Leevi aina ties että kohta mennään, sillä häntä rupes hirmuisesti aina viuhumaan ja toinen ois niin mielellään jo lähtenyt. 


Linjalla lähdin kauheesti tuuppaamaan, joka oli huono juttu, koska heilahdin esteen jälkeen aina hieman eteen. Kun ope sitten vähän neuvoi miten voisin paremmin pysyä suorassa, helpottui hyppääminenkin. Leevi ajautui linjan niinsanotulla b-osalla aina vähän reunaan, koska keskityin enemmänkin puristamaan harjasta kuin ohjaamaan. Viimeisellä kerralla kuitenkin sain pidettyä Leevin suorassa, ja hyppy oli hyvä!

Ilmeestä päätellen tollon vielä jännitti... :D Leevi "älä suotta
pelekää, kyl mää handlaan tän!" 
Lopuksi tultiin vielä pientä kolmen esteen rataa, jos sitä sellaiseksi voi kutsua. Tultiin siis taas linja ja sitten keltasininen ristikko-okseri. Linja meni suht hyvin, mutta sen jälkeen Leevi tuli okserille hieman liian hitaasti. Yli päästiin kuitenkin, vaikkakin vähän hassulla hypyllä. Okserin jälkeen taas voltti kulmaan ja sitten isolle ympyrälle odottamaan vuoroa. Tultiin tää kahdesti, sillä aikaa meni hieman hukkaan kun Pähkelin ratsastaja tippui, ja Pähkel löntysteli karkuun. Talikkokin koki surmansa. Tai ainakin melkein, sillä se vääntyi 90 asteen kulmaan :D

            

Tunti meni siis hyvin, eikä mua jännittänyt paljoakaan hypätessä. Tossa ylläolevassa videossa on siis vain linjalle tehdyt hypyt, koska kuvaaja ei saanut pitkän putken kanssa muita videolle. Ja kuvat on myös vain kahdelta esteeltä, eli linja puuttuu, mutta video korvaa sen :D

 Ope myöskin vinkkasi ehdotti että estekurssilla olis vielä yksi paikka, mut hei mistä mä repäsisin 250e? Niin, en mistään, joten sekin jää pelkäks haaveeks. Harmi sinänsä, mutta leirillä pääsen onneks hyppäämään, vaikka eihän se oo sama asia kun Leevillä esteiden yli leijuminen. Kaikella on tarkoitus kuitenkin.

Nyt oon kanssa täs sairastellut aika paljon, sillä jouduin kisoista lähteä kesken kaiken, koska yllättäen 4h yönunet ei riittänyt ja poskiontelontulehdus hyppäsi siihen päälle. Ei kiva siis. Sitten olin maanantain ja tiistain pois koulusta, ja keskiviikkona olisin mennyt, mutta kuume nousi illalla :/ Onneks sentään tuli nyt, eikä leirillä!

Ja tiedän omat virheeni, ei muiden tarvitse niitä alkaa tiedostamaan. Tänään varsinkaan en jaksa, sillä päivä on ollut pitkä ja hyvin rankka. Edes huomista en uskalla miettiä, koska nyt ollaan vähän vaakalaudalla.

12 kommenttia:

  1. sun kehitys on ihan huikeeta ku vertaa viime leiriin! :) hyvä, Reetta!

    VastaaPoista
  2. <3 me mennään läpi tulen jään <3 huomista odotellessa! T. R ja V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Hyvänyön kuiskaukset pikkurassukalle, ja sitten huomista kohti! <3

      Poista
    2. Mitä Poppiselle on sattunut?

      Poista
    3. Jaa selvis jo ku vähän tongein. Onko toipunut jo puremasta??

      Poista
  3. Kiva postaus ;) Mitä se Pähkel teki? xD Jtn kuulin siitä mut mitä tarkalleen tapahtu? :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastaja hyppäs ennen hevosta, ja lens kaulalle ja valu maahan :D Sit pähkel käveli pois rennosti :D

      Poista
  4. Käytsä hyvinkään ratsastuskeskuksella? Nyt vasta tajusin, vaikka hetken jo oon tätä blogii lukenu :D

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?