19 maaliskuuta 2013

86# Pieni valkoinen ratsuna

Tänään oli ihan loistava tunti! Ratsuna mulla oli otsikostakin tunnistettava Henri. Tehtiin taas väistöjä ja käytiin jälleen läpi ristikkäiset ja samanpuoleiset avut - kertaus on opintojen äiti! Niin meijän ope aina sanoo :D Mutta joo, tunti meni ihan nappiin, olis alusta alkaen voinu olla vähän tarkempi ite, sillä lähes puolet tunnista meni siihen, että poni seikkaili jossain muualla kuin ratsastajan avuilla. Kuvaajaa en harmi vaan saanut tälle tunnille, ku poni vihdoin kulki taas ku unelma!

Pieni valkoinen koulukisoissa kuskina Sanni.

Verkattiin ponien tuloon asti vapaasti, ja välillä rupes vähän ärsyttää, ku yhellä ympyrällä oli kolme, ja sit neljäs tunki myös, joten kaks oli vaan toisella ympyrällä. Siinä oli vähän vaikee sit tehä mitään, ja ku ite oli menos toiselle ympyrälle, ni eikös sinne meekki sit kaks muuta ratsukkoa. Yksäripuolen puoleisella pääty-ympyrällä Henri rupes änkemään ulos päin, ja jouduin tekemään vähän rumempiakin liikkeitä sisäkädellä, jotta oltais vältytty törmäämiseltä. Henri laukkas tänään tosi hyvin, vaikka alussa pullisteli sisään koko ajan. 

Ärsyttää vaan, ku joka tunnilla mulle joudutaan sanoo aina samasta asiasta - nimittäin mun asennosta satulassa. Tai ei niinkään asennosta, vaan oikeesta jalasta, ku en saa sitä tarpeeks alas. Mun jalat on vähän eripituset (shokki, oon silti ihan ihminen) niin en saa oikeelle varattua niin paljoa painoa ku olis tarvis. Muutenhan eripariset jalat ei vaikuta mun elämään mitenkään, eikä oikeestaa ratsastaessakaan, jos muistan kääntyä vähän vasemmalle, ihan sama mihin kierrokseen mennään. (joo, hassulta kuulostaa, mut toimii!) 


Väistöt meni kohtalaisen hyvin. Lopuks mentiin harjotusravia. Aina, kun meillä on harjotusravia, mul tulee kunnon jesmäosaantän-fiilis, en tiiä miks, mut se vaan tulee. Mä tykkään varsinki isoliikkeisten hevosten harjotusravista! Harjotusravissa pystyn saamaan enemmän kontaktia siihen hevoseen, ja pystyn miettimään muutakin, ku oikeeta kevennystä. 

Henkka tunnin jälkeen

Ylitin muuten itteni lauantaina, ja teimpäs itselleni kotikonstein korvareijät. Mulla oli joskus viitisen vuotta sitten korvikset, mut ne reijät meni umpeen. Täs toisessa korvassa näky vielä sen paikka, joten sain aika helposti tökättyä siitä läpi. Toisessa taas ei ollu mitään, joten ihan itsetehty on, eikä edes sattunu! Paitsi nytten. Ja toinen asia vielä, että seuraavat kisat on 1.4. ja ratsuna (toivottavasti) Henri. Saatte siis mahdollisesti jotain kisoihin liittyvää postausta, millaista haluisitte? Esim. ennen kisoja kuvaamista (valmistautumista) kuvapostausta, videopostausta (ehkä) tai sitten vaan tavallisen postauksen? Toivottavasti saan nyt jonkun myös videoimaan radan, sekä tietty ottamaan kuvia!


5 kommenttia:

  1. Mull on kans toinen jalka vähän eripitunen, nii on ärsyttävää ku melkee aina toisella jalalla on enemmän painoo varattuna ja sitte se rasittuu yms..
    Ja joku videopotaus kisoihin valmistautumisesta ois kiva!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vähän inhottavaa :/ Ja pistän korvan taakse ;)

      Poista
  2. Oon Even kanssa samaa mieltä, että joku videopostaus ois kiva (:

    VastaaPoista
  3. Missä tallilla sulla on ne kisat, ku meinki tallilla on sillon kisat :) ??

    VastaaPoista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?