07 heinäkuuta 2013

120# Vihdoin normaalipostausta

Jaa, että mitäkö kuuluu mulle, energiaa pursuavalle ruunalle sekä kiimahörhöiselle tammalle? Hyvää! Kun nyt vihdoin sain aikaiseksi normaalin postauksen, en viitsinyt julkaista leiripostausta, vaikka osa niistä onkin ilmoittanut pitävänsä! Hepparintamalle kuuluu siis hyvää, vaikkakin revin hiukset päästäni ton kahjon tamman kanssa!

Torstaina ratsastin siis pelkästään Jätkän, ja sain Saaran kuvaamaan. Hoidin Jätkän kuntoon ja kentällä nousin selkään. Jätkä oli reipas, vaikkei niin reipas kuin viime viikon lauantaina, jolloin ratsastuksesta ei meinannut tulla mitään, koska Jätkällä oli ihan kamalasti virtaa! No jokatapauksessa, Jätkä oli jo alussa kivan reipas, vaikkei kuitenkaan liian.


Työskentelin ympyröillä paljon, mutta menin muutamat lisäykset, vaikken pystynytkään istumaan kunnolla loppuun asti. Saara sai kivoja kuvia, joten kiitos siitä hänelle! Laukassa Jätkä on nykyään tiedettävästi huonompi kuin ennen, koska se rupeaa hösläämään ja laukka muuttuu helposti nelitahtiseksi. Joten siis ravailin mahdollisimman paljon ja yritin saada sen hyväksi, ennenkuin nostaisin laukkaa. Jätkä (tai minä...) on kyllä kehittynyt hurjasti talvesta, jolloin meno ei ollut läheskään samantapaista kuin nyt. Moneen otteeseen Jätkä oli tosi hyvä! Reagoi nopeesti apuihin ja taipui kuten itse halusin. Oli myös hieman huonompia pätkiä, jolloin vaan pompin selässä ja Jätkä tuntui katsovan yläkautta silmiin. 

Mä tykkään! ;) Kunhan sais ton oman
asennon kondikseen... 

Laukka sujui kuitenkin ilman turhia häsellyksiä, ainakin alkuun. Laukka pyöri ihan hyvin, ja tuntui selkään ihan hyvältä, vaikkei sillä koulukisoissa oltais paljoa pärjätty. Kuvista katsottuna mua vaan häiritsee kun polvet on melkeen suussa. No ei ihan, mutta lähellä kuitenkin! Sitten varpaat sojottaa maata kohti ja nyrkitki on hienosti kannettuina ja pystyssä... Selästä käsin en kuitenkaan ikinä tajua kiinnittää niihin huomiota, ellei joku ole huutamassa ohjeita. Pitäis hankkia joku ääniraita ja pistää aina soimaan ratsastuksen ajaksi; "Nyrkit pystyssä ja kannettuna. Hyvä Reetta. Kantapää samassa linjassa olkapään kanssa ja kantapää alhaalla. Istu suorassa ja katse ylös niskasta. Säilytä sopiva ohjastuntuma. Juuri noin.... "

Loppuun vielä irtojuoksutin Jätkää hetkisen ja Saara heilui yhä kameran kanssa. Koska ratsastaessa en saa purettua Jätkältä tarpeeksi virtaa, oli juoksutus hyvä vaihtoehto. Huomasi miten täynnä energiaa koko hevonen oli, kun perä lensin koko ajan ja muuten vaan korvat hörössä! Jätkä innostui myös juoksemaan vierelläni, mutta sitten taas kiihdytti ohi ja muutaman pukin saattelemana siirtyi jälleen laukkaan. Jätkä jäi välillä syömään ruohoa, ja hetken päästä se oli taas täydessä vauhdissa. Minun äitee, joka oli tullut vähän etuajassa kauhisteli kun Jätkä juoksi aina portille. "KOHTA SE TULEE LÄPI", niinpä niin. Ei kannata koskaan päästää hevospelkoista ihmistä seuraamaan irtojuoksutusta. Ei koskaan. 



Kuva jossa ei ole päätä, mutta häntä löytyy!

Juoksutuksen jälkeen hoidin Jätkän tallissa ja huuhtelin vähän pesukarsinassa. Jätkä menee aina piehtaroimaan, jos se on märkä. Sen takia otan lähes aina kameran mukaan viedessäni sitä laitumelle, vaikkakin piehtarointikuvia alkaa olemaan jo aika monta... Jätkä meni siis tapansa mukaan heti laitumelle päästyään piehtaroimaan ja maasta noustessaan se oli harmaan mutapeitteen peittämä.

Kiiltävä poju polvistumaisillaan
Ja sitten inkkariheppa nimeltään istuva mutamuuli!
4.7. oli muuten mun ja Jätkän ensimmäinen "vuosipäivä"! Ajatella, että vuoden toi elikko on mua selässään kantanut! Vain yhden tippumisen hinnalla, joka sekin tapahtui esteillä. Jätkä on kyllä ollut verraton harrastekaveri, joka opettaa olemaan jämäkämpi hevosten parissa, sillä muuten saattaa tulla tarhassa monoa (niin kävi mulla talvella, kun hain poppista tarhasta ja häädin jätkää pois. Olin liian lähellä ja polven yläpuolelle osui, vaikkakin vain pieni mustelma tuli!)... Tässä vertauskuvat viime vuodelta ja viime torstailta:

4.7.2012
4.7.2013 (molemmat kuvat laukasta) 

Sitten eiliseen, eli lauantaihin. Tulin yksin liikuttamaan molemmat koniskaakkimukset, joten ei ratsastuskuvia eiliseltä. Ensimmäiseksi huomasin kahden laitumen välisen aidan ylälangan poksahtaneen poikki. Koska en tiennyt mistä sähköt laitetaan pois, jäin odottelemaan jotain viisaampaa yksilöä, joka voisi pelastaa minut. Koska hevoset eivät olleet ylittäneet alalankaa ja kiersivät senkin kaukaa, päätin ottaa Jätkän kentälle. Ensiksi juoksutin siltä virtoja pois, ja tuli taas sellaisia pukkeja, että en olisi halunnut kokea niitä selästä käsin!


voiettä toi riimu on hölmön näköinen noissa molemmissa, kun säädin
sen vahingossa reijän tai kaksi liian löysälle!
Kun Jätkä oli saanut suurimman osan virroistaan purettua, nappasin suitset portilta ja vedin kypärän päähäni. Hoidin siis Jätkän lähes kokonaan ulkona, koska en uskaltanut mennä sisään, jos joku hevosista olisi ylittänyt aidan. Jätkä oli ratsastaessa ihan kiva, vaikka raippa olisi ollut tarpeen. Lopulta multa meni kuitenkin hermot Jätkän pullistelemiseen ja nappasin pusikosta risun josta katkaisin oksat. Se ajoi hienosti asiansa raippana, ja Jätkä rupesi toimimaan ihan kivasti. Liikutin Jätkää noin tunnin verran ja sitten menin hoitamaan sen talliin, koska Poppisen ja Jätkän laidunkaverin omistaja oli tullut ja sai korjattua aidan. Koska ulkona oli aika kuuma, suihkuttelin Jätkää hetken ja vein sen laitumelle. En jäänyt kuvaamaan piehtarointia, vaan nappasin Poppisen ja kiikutin sen talliin.

muutama "mukaniinhauska"-kuva Jätkästä irtojuoksuttaessa. :) 

Poppinen oli ratsastaessa alkuun ihan kamala. Se vain pisti menemään eikä mikään pidäte meinannut mennä läpi. Kun lopulta Poppinen joten kuten rauhoittui, menin muutamaan otteeseen heC:1- radan, vaikkakin seuraavissa kilpailuissa lähitallilla onkin heC:2... Poppinen oli tyhjä edestä alkuun, mutta se lisäsi uralla taas tosi hienosti. Laukat sujui ihan ok hyvin, mutta joskus vauhtia löytyi vähän liikaa.

Tein paljon ravityöskentelyä ja Poppinen hetkittäin oli oikein kiva ratsastaa! Edellisinä kertoina sitä on vähän enemmänkin pitänyt patistaa eteenpäin, mutta tänään se liikkui omalla moottorillaan koko ajan, vaikka meni joissain kohtia vähän liiankin reippaasti. Kun Jätkän ja Poppisen laidunkaveri vietiin tallista takaisin laitumelle, pimahti Poppinen taas täysin. Se huuteli vähän ruunan perään ja rupesi kiikuttamaan mua taas kiitoravilla ympärikenttää. Kun oli luullut sen rauhoittuneen, nostin jälleen vähän laukkaa. Laukattiin keskiympyrällä ja Poppista rupesi yhtäkkiä kiukuttamaan. Se pukkasi muutamaan otteeseen, mutta hetken päästä taas kulki oikein mallikkaasti. 


Otettiin sitten kävelytauon jälkeen vähän reippaampaa laukkaa uralla. Kierros meni hyvin, ei siinä mitään, mutta yhtäkkiä Poppinen taas sinkaisi eteen ja sitten selkä köyryssä ylös. Se aloitteli hurjaa rodeopukkisarjaansa, mutta keskeytin sen aikeet kääntämällä kohti aitaa (joo tiedän, voltille kannattaisi, mutta siinä tapauksessa päätin että nyt tulee aita vastaan jos et pysähdy) Ensin Poppinen nousi muka hurjasti pystyyn ja sitten heitti muutaman pukin paikoilteen ja alkoi peruuttamaan ja pyrkimään taas takajaloille. Pääsin kuitenkin tilanteen herraksi ja pysäytin Poppisen kysymällä siltä hieman kovempaan äänen sävyyn mitä teit. Niskoittelu loppui kuin seinään, mutta minä käskin Poppista peruuttamaan vielä. Kun olimme peruuttaneet lähes puoli (!) kierrosta, nostettiin uudestaan laukka. Alkuun tuli vähän kaikennäköisiä loikkia, mutta loppuun Poppinen oli taas ihan kiva! Hölmö kiimapylly. Kävelin vielä loppukäynnit ja hoidin Poppisen pois. Jumiuduin kameran kanssa kuitenkin laitsalle kuvaamaan...



Niin mikä värivirhe ? 
Hurjimus veti piehtaroinnin jälkeen kiitolaukalla poikien luo muutaman pukin
saattelemana!



my love 

Meille syntyi muuten perjantaina 5.7. viisi pientä kissanpentua! Oli niitä jo odotettukin, ja nyt ne makaavat vierekkäin pesälaatikon pohjalla. Eihän jotain noin söpöä voi myydä! Mutta nyt heipsun, seuraavan kerran tavataan leiripostauksen muodossa!

Jokaisen syntyessä saivat lempinimet... Ensimmäisenä syntyi Elsa jr.,
toisena tuli Musta, sitten tuli Tiikerijalka, Miu sekä Tiikerjalka #2 :D


2 kommenttia:

  1. http://jasperparas.blogspot.fi/
    Haastoin sut :D!

    Mil teet sun bannerin ja mistä oot saanu tän taustan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, toteutan sen heti kun kerkeän! Ja bannerit teen/tein Photoshop elementsillä ja taustan olen etsinyt netistä! :)

      Poista

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?