09 heinäkuuta 2013

121# HARVIALA PÄIVÄKIRJA OSA 3

Keskiviikko

Herääminen tapahtui taas hyvissä ajoin, ja ensimmäisten joukossa syömään (pohjaton masu...). Hevoset jaettiin jälleen yhdeksän pintaan ja ensimmäisenä oli itsenäinen/maasto. Meidän ryhmä jäi jälleen kentälle, ja toivoin Vaakkua, mutta se menikin maastoon. Ei paljoakaan haitannut, koska pääsin menemään taas Kassulla. Riennettiin pistämään hevosia kuntoon ja tasan maissa oltiin kentällä kiipeämässä selkään. Olin varautunut, että Kassu yrittäisi jotain samanlaista kuin edellisenä päivänä, mutta se olikin ihan kiltisti.

voi luoja mikä ilme
Niinsanotut säännöt olivat samat kuin edellisellä itsenäisellä. Laukata sai puolelta ja piti kävellä aina välillä. Kassu oli ainakin alkuun hidas reagoimaan apuihin, mutta pienen petraamisen jälkeen se tuntui ihan kivalta. Lopputunnista Kassu yritti kokeilla josko voisi vähän taas pomppia, mutta homma tyssäsikin jo ensimmäisen pukin jälkeen. Kassu oli kyllä ratsastettavuudeltan eilistä roimasti huonompi, mutta se olikin kai käynyt illalla vielä muutamalla tunnilla, niin saatoi olla vähän väsy.

niin mikä "nyrkit lähellä toisiaan" ? 
Hevosten poishoidon jälkeen oli taas ruoka ja estetunnin hevosten jako. Yritin olla skarppina ja saada Kassun, mutta ei, jänistin ja pyysin Kunkkua. No sain Kunkun, ja olisin kyllä sittenkin paljon mielummin ottanut Kassun! Seurattiin ekaa tuntia ja Kunkku meni miten meni. Tunnilla oli kentän keskellä ristiko ja sen ns. ympärillä vinoilla linjoilla neljän puomia. Sitten oli kolmen esteen innari ja sarja. Koska Kunkku oli ollut viime vuonnakin niin kiva hypättävä, oli odotukseni korkeat. "Lennellään esteiden yli kevyesti ja ilmavasti..." 

pojoing
Meidän tunnilla alkoi sitten satamaan aika rankasti, ja kuvien otto vaikutui hieman. Se selittää myös kuvamateriaalin vähyyden, mutta osasyynä on myös se, että istun selässä kuin jännittynyt paska, ja osa kuvista on juuri sen takia liian raakoja julkaistavaksi. Kunkku oli jo heti alkuun kiinni ohjissa, ja hidas ratsastaa. Koska Kunkulla on nykyään koulusatula, on estejalustimilla meno aika-ajoin hassun näköistä. Laukassa Kunkku oli yhä painava ohjalle, mutta nyt se reagoi mm. pidätteisiin huonommin. Jo siinä vaiheessa mietin kuinka erilainen koko hevonen oli viimekesänä.

Ruvettiin aluksi tulemaan ristikkoa suoraan, eli puomien välistä. Tultiin se kahdesti ja sitten ruvettiin tulemaan innaria. Kunkku ei pysynyt lainkaan ns. "pakettina" vaan se lösähti ja piteni liikaa, jolloin en saanut siihen mitään kontrollia. Innari mentiinkin hyvin pitkänä ja oikeastaan vain eteen-, eikä ylöspäin pyrkien. 

paras kuva innarilta
Kunkku painoi ihan kamalasti ohjalle tunnin puolivälissä. En saanut sitä lähes mitenkään nostettua ylös, ja vaikka sainkin, se jatkoi roikkumista pian uudestaan. Innarin jälkeen ruvettiin tulemaan ratana, eli vinolinjaristikko - sarja - vinolinjaristikko - innari. Edellisellä tunnilla koko homma oli yhtä kaaosta, kun kukaan ei odottanu vuoroaan, ja porukka hidasteli. Me oltiin jo ennen tuntia sovittu, että homma tulee menemään liukuhihnasysteemillä, eli heti kun on lupa, seuraava lähtee, eikä jää erikseen odottelemaan. Vinolinjaristikolle tultiin Kunkun kanssa muutamaan otteeseen huonosti ja innarin ekalla osalla ihan pohjaan, joten osa hypyistä oli vähän hassuja.

en päässyt melkein lainkaan mukaan, kiitos koulusatulan, karvaromaanin
ja ohjille painavan hevosen takia...
Loppuun sai tulla vielä sarjan toisesta suunnasta korotettuna, tai toisin sanoen millä korkeudella itse halusi. Itse tulin ensin saman korkuisena kuin edellisillä kerroilla. Tai olin tulossa. Kunkku rupesikin ensin kieltämään ja yritti paeta joka kerta paikalta, käännähtämällä etujalat ilmassa tai peruuttaen. Veikkaisin että se säikähti kirkasta hupparia, koska muuten oli niin harmaata ja tummaa, ja huppari oikein loisti kirkkaana. Lopulta Susanna eliminoi kaiken mitä se voisi pelätä, ja päästiin esteen yli, voimakarjaisun avulla. Osa sai myös tulla toiseen kertaan ja tulin hieman isompana. Nyt Kunkku hyppäsi vähän kytäten ja loikkasi sitten kuin tiikeri, enkä meinannut edes kyydissa pysyä...

Ja Ida onnistui putoamaan kahdesti... :) 
Tunnin jälkeen kaikki riisuivat märät ratsastushousut, paitsi minä. Pidin koko ajan ma-pe ratsastushousuja jalassa, satoi tai paistoi, yöllä tai päivällä :D Käytiin syömässä ja hengailtiin taas mökissä, kunnes oli teoriaa ja lähdettiin läheiselle järven rannalle uimaan ja saunomaan, vaikka vaihtoehtona olisikin ollut kilpatallille meno, jonne itse olisin ainoana halunnut. :( Harmitti, kun vain osa porukasta kuitenkin vain ui ja saunoi. Saunalta olisi kyllä saanut uskomattoman hienoja kuvia, mutta ei ollut kameraa mukana...

Ei päästy keskiviikkonakaan kauppaan, jonka takia fiilikset oli aluksi vähän maassa, mutta illan mittaa oli taas kivaa, muutaman ällön videon jälkeen :D Iltaa istuttiin taas talossa ja häirittiin yövahti Veeran unta. Taidettiin myös katsoa juuri sinä iltana muutama jakso rikossarjoja, ja oli kivaa. Mentiin taas jälkeen puolenyön nukkumaan. jatkuu...


2 kommenttia:

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?