14 heinäkuuta 2013

123# Shoppailua & Uusi banneri

Hommasimpa taas uudet pöksyt! Toivottavasti nämä yksilöt olisivat vähän kestävemmät, sillä rupean jo kiukustumaan, jos nämäkin puolentoistakuukauden käytön jälkeen hajoavat! Ratsastin keskiviikkona Poppisen ja olisin kai saanut Jätkänkin, mutten kerinnyt. Olin suunnitellut pistäväni shortsit, koska olin menemässä ilman satulaa, mutta koska taivas näytti epäilyttävän harmaalta, eikä lämpöasteitakaan ollut nimeksikään, päädyin pistämään farkut. Keskiviikko aamuna paljastin myös äidille housujen mystisen kohtalon. 

Tallilla kävin hakemassa Poppisen laitumelta, ja pistin sen kuntoon. Koska olin päätynyt pitkiin housuihin, ilman satulaa meno sai odottaa, ja päätin yrittää mennä koulua. 

moi
Kentällä nousin selkään ja tappelin jalustimien kanssa, jotka olivat aivan eripituiset, koska toiseen olin kieputtanut epähuomioissani jopa kaksi kierrettä enemmän, kuin on tarpeen. Kun jalustimet vihdoin ja viimein olivat samanpituiset, käveltiin alkukäynnit. Poppinen oli alussa iha ok, mutta jossain vaiheessa se rupesi taas kyttäämään kentän toista päätyä ja oikomaan sen päädyn kulmissa. Lopulta se otti äkkilähdön kyseisestä päädystä ja sen jälkeen jäätiin jälleen kerran tappelemaan siitä, että oliko siellä päädyssä mitään pelättävää.

Kun rauha ja sopu oltiin saatu, pystyttiin jatkamaan. En saanut Poppista läpi missään askellajissa, ja se vain punkesi jalkaa vasten. Kun kyytini saapui taas lievästi sanottuna etuajassa, oli fiilikset samat kuin kiveä ratsastaisi. 


 Loppuun Poppinen niin sanotusti vertyi ja oli paljon parempi kuin alussa! Se tuntui ihan hyvältä selkään, ja otettiin loppuun vielä vähän reippaampaa laukkaa, kun oli jaksanut keskittyä niin hienosti ravissa, vaikka alussa keskittymisestä ei ollut puhettakaan.


Perjantaina suunnitelmissa oli Poppisen ja Jätkän ratsastus. Kävin ensin hakemassa kotitallilta Jätkälle satulavyön, kun edellinen oli kokenut surmansa, ja sitten suuntasin tallille. Menin ensin Poppisella, ja alku oli täysin samanlaista taistelua, kuin keskiviikkonakin. Sitten yhtäkkiä Poppisella ikäänkuin naksahti, ja se tuntui tosi hyvältä selkään! Harmitti ihan vietävästi kun ei ollut kuvaajaa. Poppinen lisäsi ravissa taas hienosti, eikä loppujen lopuksi niin paljoa mörköpäätyä kytännytkään. 


Laukkaa otettiin ensialkuun vain pitkillä sivuilla, ja sitten lyhyillä taas raviin. Kun olin todennut Poppisen kuuntelevan ja reagoivan hyvin, otettiin reipasta laukkaa ympäri kenttää, eikä aikomuksenakaan ollut ratsastaa Poppista "siihen pyöreämpään". Katselin aina aika-ajoin meidän varjoa, ja kun Poppinen alkoi venyä liian pitkäksi, kokosin sitä vähän. Harjoiteltiin laukannostoja ja satsattiin kunnolla laatuun, eikä määrään. Lopulta laukannostot olivat hyvät niin ravista, käynnistä kuin pysähdyksestäkin. Otin loppuun vielä laukannostot jokaisesta edellämainitusta ympyrällä, ja Poppinen oli suoraan sanottuna mahtava. Laukka oli hyvää, ja tunsi selkään oikein kun se polki alleen. Loppukäynneillä en osannut muuta kuin taputella, koska Poppinen ei ole pitkään aikaan tuntunut laukassa noin hyvältä!


Poppisen jälkeen vuorossa oli Jätkä, jolla pääsin pitkästä aikaa menemään satulalla. Satulan kanssa Jätkä oli jopa mahdollisesti paljon meneväisempi kuin ilman satulaa. Se oli ihan kuin tulisilla hiilillä, mutta yritin tehdä sen kanssa samoja asioita kuin Poppisenkin kanssa. Lähinnä selästä käsin vain huvitti Jätkän intosteppailu ja pitkillä sivuilla rauhallisen laukan vaihtuminen kunnon laukkaan. Jätkä alkoi olemaan todella innoissaan laukkaamisen jälkeen, ja olisi käynnistäkin vain hypähdellyt laukkaan. Ajattelin hetken miltä meidän meno näyttäisi jonkun vieraan silmissä, ja juuri huonoksi tai hyväksi onnekseni tallin pihaan ajoi auto. 


Mentiin vielä vähän aikaa kunnolla ja sitten otettiin loppuverkat ja vein Jätkän talliin. Viilensin sitä suihkuttelemalla hetken, koska oli lämmin ilma ja Jätkä oli tullut hikeen. Sitten vein Jätkän laitumelle ja jäin seurailemaan, kuinka se peitti kiiltävän karvansa mutakerroksella.



Jätkän laitumelle viemisen jälkeen tuli pikainen soitto äidille ja pyysin lisää aikaa, koska olin lupautunut ratsastamaan vielä tallinomistajan heppahobusen. Kyseessä oli siis Aino, josta oli kuvia viime postauksessa. Kun omistaja on poissa saan ratsastaa sitä muutaman kerran, eli siis toisin sanoen juurikin perjantaina ja sitten sunnuntaina. Olisin saanut mennä lauantainakin, mutta kyydin puutteessa jouduin kieltäytymään. 


Koska Aino on tällä hetkellä mamma, pääsin tekemisiin myös hänen reilu kuukauden ikäisen tammavarsan kanssa. Ensin neitokainen ei olisi halunnut tulla pois laitumelta, mutta kun se tajusi että mamma on aidan toisella puolella, tuli kamala kiire pois. Tallissa Donna vaelteli ja tutki kaikkea mahdollista, ja päästi mut jopa rapusttelemaan. Kun oltiin hetki tutustuttu, Donna antoi laittaa riimun päähän ja pistin sen Ainon riimuun kiinni niin, että se pääsi myös maitobaarille, muttei kuitenkaan ulos tallista. 


Jouduin ratsastamaan Ainon aika pikaisesti, koska jo puolessa välissä ratsastusta kyytini tuli, ja ratsastuksesta ei tullut mitään, kun koko ajan sain kuulla että kauanko vielä menee jne. Yllätyin kuinka kiva Aino on ratsastaa, vaikkakin laukassa on vähän totuttelemista... Aino oli kaarevilla urilla ja ympyröillä hieman ylitaipuisa, mutta kun ensimmäistä kertaa kyseisellä hevosella menin, en osannut tehdä muuta kuin mennä askellajit läpi sekä kokeilla ravinlisäyksiä. Laukka totta tosiaan oli aika hankalaa minulle, enkä osannut lainkaan istua siellä, mutta loppupuolella helpottui se hivenen. Donna vahti meitä koko ratsastuksen ajan, joko seisaaltaan tai makuulteen. Kuvista katsottuna meno oli aivan hirveän näköistä minun osaltani, mutta pistetään sekin ensimmäisen kerran piikkiin!


Tilasin muutan eilen (koska kello on yli puolen yön) Poppiselle iiihanat vaaleanpunaiset pintelit sekä pinkin riimun, mutta puolustaudun sillä, että riimu oli alennuksessa ja pintelit hyvän hintaiset! Näiden lisäksi ostin myös ne uudet housut, ja nyt on taas rahat törsätty, mutta hyvillä mielin mennään! Kertokaapa mielipiteenne uudesta bannerista ja vielä kerran; minkä erikoispostauksen haluatte yli sadan lukijan johdosta? 

2 kommenttia:

Muistathan asiallisen kielenkäytön kommentoidessasi, niin kaikilla on mukavampaa!
HUOM// Kaikki kommentit menevät hyväksynnän kautta, joten ethän lähetä kommenttiasi kahteen kertaan?